For mye omsorg gjorde sønnen syk

En italiensk mor stappet sin 14 år gamle sønn full av så mange unødvendige medisiner at han vokste til 140 kilo, ikke kunne gå og ble innlagt på sykehus, melder Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hjemmeværende moren fra Pavia, en by i nærheten av Milano i Nord-Italia, holdt hennes eneste sønn hjemme fra skolen i mer enn ett år, og foret ham med piller mot alle mulige sykdommer hun trodde han kunne ha.

Politiet besøkte familien etter et tips fra lærere som ante uråd da moren ville ha gutten hjemme fra skolen i enda ett år.

- Gutten var et vrak. Oppsvulmet og ikke i stand til å bevege seg. Det var stygt. Vi ringte ambulanse med en gang, sa en politimann til avisen Corriere della Sera ifølge Reuters.

Legene fant kortisonbaserte medisiner i blodet til gutten. De blir brukt til å behandle en lang rekke sykdommer, men kan ha sterke bivirkninger hvis dosene er store. Etter et par måneder på sykehus var legene overraskede over det farlig høye nivået av kjemikalier i guttens blod.

Da fant de ut at moren lurte medisiner inn i den hjemmelagede maten hun leverte til sønnen sin, og var på god vei til å drepe ham.

Legene sa kvinnen lider av noe som heter munchausen-syndrom, som er en tilstand der personer fabrikkerer symptomer for andre personer, og forsøker å behandle dem.

En lokal rett har tatt fra moren foreldreretten.

Mozon.no, 15.05.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!