For gutta: Tunfiskpasta og øl

Når jeg blir tvunget til å lage skikkelig billig middag, åker jeg som regel ut for tunfisk, sier Balder Onarheim til DinSide. - Det er så billig at man får råd til øl til maten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når jeg blir tvunget til å lage skikkelig billig middag, åker jeg som regel utfor tunfisk. Her kommer man helt ned i 27 kr kiloen, og får masse proteiner på kjøpet. I tillegg er pasta raskt og billig, og så må man passe på å få med andre viktige næringsgrupper.

Dette er kanskje ikke noe gourmetmåltid, men smaker godt, er lynraskt og så billig at man får råd til øl til maten. Jeg går derfor for:

Tunfisk på pasta

Kokebok for gutta er gitt ut på Cappelen forlag og koster 249 kroner.
Kokebok for gutta er gitt ut på Cappelen forlag og koster 249 kroner. Vis mer


Til 4 personer

Ingredienser:
400 g Tagliatelle
4 bokser tunfisk (a 175 g)
1 beger lettrømme (3 dl)
1 boks maiskorn ( ca 340 g)

Drikke:
1 stor flaske Ringnes på deling (1,25 l)

Fremgangsmåte:
Kok opp tagliatellen i en stor gryte. Når den er ferdig, sil av vannet og ha tagliatellen tilbake i den varme gryten. Tøm i tunfisk, rømme og maiskorn, og rør godt til alt er varmt og blandet. Serveres varmt, med kald drikke til.

Retten ser ikke direkte vakker ut når man gjør det på denne måten, men alternativet er å varme tunfisken og rømmen for seg selv, og så servere det som saus til tagliatellen – med mais som topping. Det betyr selvfølgelig mer oppvask, og er derfor ikke den typiske guttevarianten:

Alternativ fremgangsmåte:
Kok opp tagliatellen i en stor gryte. Når det er et par minutter igjen av koketiden, bland og varm rømme og tunfisk i en stekepanne. Sil vannet av tagliatellen, fordel den på fire dype tallerkener, og topp dem med den varme sausen og maiskorn rett fra boksen.

VareProdusentAntallPrisTotal  
Tunfisk 2x175 gramFirst Price28,9017,80  
Maiskorn 340gFirst Price13,903,90  
Tagliatelle 500gEldorado112,7012,70  
Lettrømme, 3 dlQ-meieriet112,512,5  
Øl, 1,25 l Ringnes147,947,9  
Pant ølflaske (viktig i trange tider!) 12,52,5  
TOTALSUM:   97,3  


Tilbake til innledningen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!