I sommer passerer du kanskje andre bomringer enn du pleier. Følg med på fakturaer som kommer etterskuddsvis. Foto: colourbox.com
I sommer passerer du kanskje andre bomringer enn du pleier. Følg med på fakturaer som kommer etterskuddsvis. Foto: colourbox.comVis mer

Folk har problemer med Fjellinjen

Forbrukerrådet mottar stadig henvendelser fra forbrukere som er misfornøyd med bompengeinnkrevingen.

Gjennom flere år har bilister rapportert om til dels store problemer knyttet til Fjellinjens bompengeinnkreving i Oslo og Akershus. Klager på feilaktige registreringer, rot med fakturering og utilgjengelig kundeservice, er gjengangere, melder Forbrukerrådet.

Selskapet lovte bot og bedring etter at betalingssystemet ble lagt om høsten 2009 fra forskudds-til etterskuddsbetaling. Samtidig mottar Forbrukerrådet en jevn strøm med henvendelser fra oppgitte forbrukere.

- Fjellinjen har fortsatt et godt stykke igjen når det gjelder kvaliteten på kundebehandlingen sin, sier forbrukerpolitisk rådgiver Janne Pedersen i Forbrukerrådet.

Vanskelig å komme gjennom

Pedersen trekker spesielt frem at kundene sliter med å oppnå kontakt når de prøver å henvende seg til Fjellinjen.

Janne Pedersen, forbrukerpolitisk rådgiver i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet
Janne Pedersen, forbrukerpolitisk rådgiver i Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet Vis mer


- Det er vanskelig å komme gjennom på telefon og få svar innen rimelig tid med skriftlige klager, sier Pedersen.

Se også: 13 kr ble 313

Purringer og etterslep

Mange av henvendelsene til Forbrukerrådet omhandler tilsendte purregebyr og inkassovarsel før forbrukerne har mottatt første faktura, eller bare få dager etter den er mottatt.

Flere forbrukere har også blitt fakturert for passeringer langt tilbake i tid, noe som gjør det vanskelig å kontrollere om fakturaen faktisk stemmer.

- Mange får seg en ubehagelig overraskelse når de mottar inkassovarsler og forsinkede samleregninger, sier Janne Pedersen .

- Vi håper Fjellinjen snart blir i stand til å betjene kundene sine på en skikkelig måte. Det er uholdbart at innkrevingen er heftet med så store problemer over så lang tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbrukerrådet ber nå Fjellinjen om tilbakemelding om hvordan selskapet planlegger å løse utfordringene som kundene opplever.

>>>Billigst drivstoff hele tiden

- Har blitt bedre

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med at kundeopplevelsen ikke er bra. Vi følger dette tett, jobber kontinuerlig med problemene og er ikke fornøyde før kunden er fornøyd, sier kommunikasjonsrådgiver i Fjellinjen Hilde Foss Christensen til DinSide.

Hun forteller at det nye systemet med etterskuddsbetaling som ble innført i november 2009, fungerer godt.

- Vi se at antall henvendelser er på vei ned nå. Det nye systemet avdekket en del feil og mangler i det gamle systemet, som nå fører til en del pågang. Men vi er nå i sluttfasen av en opprydningsfase, og antall henvendelser er på vei ned, sier Foss Christensen.

En bedre kundebase skal føre til bedre drift og flere fornøyde kunder.