Fød i tide med sex

Gode nyheter til kvinner som dyrker sex i den siste delen av svangerskapet: I følge ny forskning setter sex i gang fødselen etter 38-40 uker.

I følge eksperter ved University of Malaya i Kuala Lumpur er det større sannsynlighet for at kvinner som har mye sex når magen strutter på det meste, føder i tide, enn de avholdende.

Slik får du sexlysten tilbake!

Eller hva med økt sexlyst på naturlig vis?

I følge Reuters har dr. Peng Chiong Tan ved det malaysiske universitetet undersøkt fødselsforløpet til 200 sunne gifte kvinner, med normal graviditet. De ble bedt om å føre en dagbok over seksuell aktivitet fra uke 36.

I følge resultatene hadde 58 prosent av kvinnene sex i løpet av svangerskapets siste periode, med et gjennomsnitt på fire ganger. Av disse fødte kun 6.9 prosent over tiden.

Til sammenligning var 29.8 prosent helt avholdende fra sex. Mange av disse kvinnene hadde fremdeles ikke født etter 41 ukers svangerskap.

I tillegg var det stort sett ingen av de seksuelt aktive kvinnene som trengte hjelp til å sette i gang veene.

Forskerne konkluderer med at sex er et godt middel for å unngå kunstig igangsetting av fødselen, men advarer likevel mot det dersom kvinnen har komplikasjoner under svangerskapet.

Studien er publisert i det medisinske tidsskriftet Obstetrics and Gynecology.

Slik får du bedre helse som gravid.

 

Mozon.no, 21.07.06