Flytog dyrere enn taxi

Konkurransen om å frakte flypassasjerer til Gardermoen er stor, men hvilket alternativ er billigst? Konklusjonen er klar: Hold deg unna flytoget.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du kan velge i flere reisemåter for å komme deg fra Oslo til flyplassen på Gardermoen. Reisende kan velge mellom flytog, vanlige tog, et utall flybusser og drosje. Prisforskjellene er store.

Vi har sammenlignet prisene for:

  • En familie på fire, to voksne med to barn over 16 år.

  • En voksen person som reiser alene.
Alle bor i Oslo, for eksempel på Kjelsås, men har likevel med seg så mye bagasje at de må ha transport fra dør til dør.

Der vi har sett på tog og buss-prisene, har vi derfor tatt med kollektiv-kostnadene til avreisestedet. Velger du å ta taxi til toget eller bussen, blir selvsagt totalprisen enda høyere.

De vanlige togene er billigst

Beklager, selv om flytoget er aldri så fancy, er det de vanlige togene som er testens soleklare vinner. Hakk i hæl kommer flybussen, men den bruker dessverre litt lang tid.

At prisen på flytoget er for høy er en ting. Enda verre er det kanskje at det går nesten like fort å reise med de vanlige togene.

Hvorfor skal en da betale mer?

Riktignok har flytoget mange avganger, men det har jo flybussene også. Og drosjene kjørere jo når du vil. Valget bør være lett, med mindre du stiller spesielt høye krav til komfort. Akkurat det har nemlig flytoget nok av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta taxi

Er dere flere som reiser, er også taxi et gunstig alternativ. Oslo Taxi har for eksempel faste satser på sine ”airport”-drosjer, og prismessig kan også de være billigere enn flytoget.

Men hvor lang tid tar de ulike reisealternativene, og hvor mye koster det? Alt dette finner du ut ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Husk: Det er ikke bare på transporten til og fra Gardermoen du kan spare penger. Bruker du DinSides restplassoversikt, får du full oversikt over de billigste reisemålene.