Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Flørt med stil

Er du redd for å dumme deg ut? Kast hemningene, og bli en superflørter!

Flørting er en kunst, men vi kan alle klare det dersom vi er tålmodige og øver nok, mener coach og flørteekspert Gry Nergård. Hun arrangerer kurs for å lære oss å flørte med stil.

- Tenk på da du skulle lære deg å sykle. Da måtte du øve hver dag for å få det til. Sånn er det med flørting også – du må øve mye for at det skal komme automatisk, mener hun.

Selv er du kanskje født til å flørte. Les mer på Lommelegen:

Flørt med bussjåføren
Flørting handler ikke bare om å kapre drømmemannen. Det er en naturlig del av den gode kommunikasjonen, ifølge flørteeksperten.

- Det handler i første omgang om å se andre mennesker og å gi dem gode følelser, enten det er kantinedama eller bussjåføren, mener hun.

Redaktør av nettstedet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, er helt enig.

- Flørting er kjempeviktig, og da gjerne med alle. Jeg mener ikke at man skal være på sjekker’n med alt som rører seg, men at det er hyggelig å omgås folk som har et lite smil på lur og som kanskje er litt fandenivoldske.

Les også: Huskeliste for single:

Mannemagnet
Går du hakket videre og ønsker å forføre en partner, vil du komme mye lengre dersom du lærer deg visse triks, ifølge de to flørterne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kvinner har mange flere signaler å spille på enn mannen. Enkelte har dette innunder huden, og er som magneter på menn, forklarer Nergård.

- Gutter baserer nok flørten på å være morsom og tøysete i edru tilstand. Etter hvert som glassene går ned på høykant utover natta, blir de mer sleske og direkte. Jenter spiller på femininiteten sin, men prøver samtidig å sette gutta litt fast, sier Kjensli.

Lei av ute-på-byen-sjekking? Her kan du treffe drømmemannen:

Len deg tilbake
Vi nordmenn er i utgangspunktet ikke av det mest flørtete slaget, mener de to. Ofte må vi ha litt innabords før vi drister oss frampå. Det er synd, synes Nergård.

- Sansene sløves, og vi merker ikke like godt de utrolig pirrende følelsene. De er rett og slett litt bedøvd, sier hun, og oppfordrer oss til å lene oss tilbake og tørre å leke også i edru tilstand.

Husk at øvelse gjør mester! Her er ekspertenes flørtetips:

Først opprettet 21.04.2007
Sist endret 07.12.2007