Du får kanskje ikke så mye i pensjon som du tror, men si ikke at du ikke ble advart. Du kan sjekke nå. Foto: Norskpensjon.no
Du får kanskje ikke så mye i pensjon som du tror, men si ikke at du ikke ble advart. Du kan sjekke nå. Foto: Norskpensjon.noVis mer

Flere vil vite om pensjon

Dobbelt så mange har klikket i år som i fjor.

Pensjonsportalen norskpensjon.no har doblet besøkstallene siden i fjor. Nå videreutvikles tjenesten.

– Det er stort behov for portalen. Flere undersøkelser viser at folk fortsatt har lite kunnskap om egen pensjon, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) i en pressemelding.

Du får dine tall

Har du ikke vært innom siden ennå, anbefales du å lese denne artikkelen.

- Folk har liten kunnskap om egen pensjon, sier Leif Osland i FNO. Foto: FNO
- Folk har liten kunnskap om egen pensjon, sier Leif Osland i FNO. Foto: FNO Vis mer


Norskpensjon.no gir deg en god oversikt over hva akkurat du kan vente deg i pensjon etter den nye pensjonsreformen. For mange kan det være en vekker.

>>> Slik fungerer tjenesten

Besøkstallene doblet

Over 218.000 har fått pensjonsinformasjon fra Norsk Pensjon i årets fem første måneder. 44 prosent av disse har logget seg på www.norskpensjon.no direkte, mens de resterende har fått informasjonen via NAVs pensjonskalkulatorer. Besøkstallene er doblet i forhold til samme periode i fjor og er i gjennomsnitt nær 1.500 daglig, ifølge FNO.

Ny versjon ute

Ifølge FNO foreligger det nå en ny versjon av pensjonsportalen www.norskpensjon.no. Produksjonssettingen ble gjennomført samtidig som NAV produksjonssatte ny versjon av pensjonskalkulatoren Din Pensjon.

På norskpensjon.no kan du nå velge ulike uttakstidspunkter, og få beregnet hva du vil få i pensjon alt etter hvilken pensjoneringsalder du velger. Du kan også beregne hva du vil få hvis du tar ut gradert pensjon.

Dette er endringene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Simulering av opp til to uttakstidspunkt samtidig, inkludert ett gradert uttak og ett helt uttak.
 • Simulering av uttakstidspunkt mellom 62 og 75 år
 • Prognose på alrspensjon fra folketrygden etter nye regler basert på data fra NAV
 • Bedre brukerflyt mellom NAV og Norsk Pensjon. Brukervalgte simuleringskriterier blir med når man hopper mellom portalene
 • Mulighet for å logge seg inn via ID-porten (MinID, Buypass og Commfides), i tillegg til BankID
 • Brukere av NAVs nettjeneste Din pensjon har nå mulighet til å simulere fleksibelt på pensjonsrettigheter fra privat sektor

 • Vet lite om pensjon

  Til tross for omfattende informasjonskampanjer og mye trafikk på ulike pensjonsportaler og pensjonskalkulatorer, er det færre enn i fjor som oppgir at de har oversikt over hva de får i samlet pensjon.

  Det viser resultater fra Norsk finansbarometer 2011, som TNS Gallup gjennomførte for FNO tidligere i år. Undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg av den norske befolkningen over 18 år, og det ble gjennomført om lag 3.000 intervjuer.

  Bare 23 prosent oppgir at de har helt eller delvis oversikt over hva de får i samlet pensjon. Dette er en nedgang på 5 prosentpoeng siden i fjor.

  Men kunnskapen om egen pensjon stiger med alderen. I gruppen over 60 år er det 51 prosent som er helt eller delvis enig i at de har oversikt over hva de får i samlet pensjon. Menn oppgir å ha noe mer oversikt enn kvinner, men forskjellene er ikke store.