Flere velger kyllingmiddag

Vi velger oftere magrere kjøtt til middag. I fjor spiste hver av oss 12,5 kilo kylling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I gjennomsnitt spiste vi 75 middager med kylling i fjor.

- Bevisstheten om ernæring endrer folks spisevaner. Vi kommer nok til å spise enda mer hvitt kjøtt i årene fremover, tror direktør for salg og marked i Prior, Arild Husefjeld.

Han sier en rekke norske og internasjonale spiseundersøkelser bekrefter denne trenden.

Slanke-effekt
Kylling og kalkun er proteinrikt kjøtt og proteinet gjør at du blir raskere mett og at du spiser mindre.

En nyere studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser at mye proteiner gir større vekttap enn et kosthold med lite proteiner. Proteinet stimulerer sentralnervesystemets hormonregulerende systemer som påvirker følelsen av metthet.

- Kylling er fettfattig og mørt kjøtt og et svært godt alternativ til pølser og kjøttdeig, sier ernæringsfysiolog Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt til Mozon.

Kalkun øker
Kalkun er et stadig mer populært kjøttslag. Mens vi i fjor spiste like mange hele kalkuner som året før, økte salget av kalkunfilet med hele 60 prosent.

- Det kommer stadig nye produkter som marinerte kalkunfileter, grillspidd med kylling og pølser i magre varianter. Det gjør at totalforbruket øker, sier Kringlebotn.

 

Mozon.no 03.01.2005