Flere sliter med å betale kredittkortgjeld

Og velger du feil kort, blir det ekstra dyrt for deg.

<b>BETALINGSPROBLEMER?</b> Flere ringer til NAV-tjenesten 800 Gjeld for å få råd om betaling av kredittkortgjeld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BETALINGSPROBLEMER? Flere ringer til NAV-tjenesten 800 Gjeld for å få råd om betaling av kredittkortgjeld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

At kredittkort kan koste dyrt, er de fleste klar over. Og nå ser det ut til at stadig flere sliter med å betale tilbake den dyre forbruksgjelden.

NAVs telefontjeneste 800GJELD , hvor de gir råd til de med pengetrøbbel, får stadig flere henvendelser om nettopp nedbetaling av kredittkort.

- Vi har stor pågang, og en av tingene folk spør mest om er kredittkortgjeld, sier seksjonsleder Torstein Evensen i NAV i en pressemelding.

LES OGSÅ: Har du dette kredittkortet, bør du dobbeltsjekke nettbanken

Stadig flere tar kontakt

De første fire månedene i år fikk 800GJELD over 6.000 henvendelser per telefon og chat. Og det er kredittkortgjeld, i tillegg til regninger, folk spør mest om, skriver NAV.

Torstein Evensen forteller dessuten til Dinside at antallet henvendelser generelt har økt.

- Det totale antallet henvendelser har steget sammenlignet med i fjor på samme tidsrom. Fra januar til juni i år har de mottatt 7.893 henvendelser, mot 5.726 i første halvår i 2014.

Det er altså snakk om en økning på over 2.000 henvendelser.

LES OGSÅ: Derfor bør du ikke ta ut penger med kredittkortet i minibanken

Velg et rimelig kredittkort

Et kredittkort er ikke et dumt alternativ hvis du betaler det du bruker hver måned. Klarer du ikke dette, bør du likevel prioritere å betale ned kredittkortet først før annen gjeld, fordi dette er den definitivt dyreste gjelden - på grunn av høyere rente enn på både boliglån, billån og studielån.

Ønsker du å betale minst mulig er det dessuten greit å velge det rimeligste kredittkortet, som ifølge Norsk Familieøkonomi er kredittkortet fra Skandiabanken.

For mens Skandiabankens kredittkort har en effektiv rente på 14,84 prosent har de dårligste kredittkortene nesten 30 prosent i effektiv rente, skriver de i en pressemelding.

Velger du å bruke kredittkort, bør du altså sjekke vilkår og rentesatser ved valg av kort, og ikke bare rabattene det måtte gi, og helst betale hele det skyldige beløpet ved forfall.