Flere sliter med å betale kredittkortgjeld

Og velger du feil kort, blir det ekstra dyrt for deg.

BETALINGSPROBLEMER? Flere ringer til NAV-tjenesten 800 Gjeld for å få råd om betaling av kredittkortgjeld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BETALINGSPROBLEMER? Flere ringer til NAV-tjenesten 800 Gjeld for å få råd om betaling av kredittkortgjeld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At kredittkort kan koste dyrt, er de fleste klar over. Og nå ser det ut til at stadig flere sliter med å betale tilbake den dyre forbruksgjelden.

NAVs telefontjeneste 800GJELD , hvor de gir råd til de med pengetrøbbel, får stadig flere henvendelser om nettopp nedbetaling av kredittkort.

- Vi har stor pågang, og en av tingene folk spør mest om er kredittkortgjeld, sier seksjonsleder Torstein Evensen i NAV i en pressemelding.

LES OGSÅ: Har du dette kredittkortet, bør du dobbeltsjekke nettbanken

Stadig flere tar kontakt

De første fire månedene i år fikk 800GJELD over 6.000 henvendelser per telefon og chat. Og det er kredittkortgjeld, i tillegg til regninger, folk spør mest om, skriver NAV.

Torstein Evensen forteller dessuten til Dinside at antallet henvendelser generelt har økt.

- Det totale antallet henvendelser har steget sammenlignet med i fjor på samme tidsrom. Fra januar til juni i år har de mottatt 7.893 henvendelser, mot 5.726 i første halvår i 2014.

Det er altså snakk om en økning på over 2.000 henvendelser.

LES OGSÅ: Derfor bør du ikke ta ut penger med kredittkortet i minibanken

Velg et rimelig kredittkort

Et kredittkort er ikke et dumt alternativ hvis du betaler det du bruker hver måned. Klarer du ikke dette, bør du likevel prioritere å betale ned kredittkortet først før annen gjeld, fordi dette er den definitivt dyreste gjelden - på grunn av høyere rente enn på både boliglån, billån og studielån.

Ønsker du å betale minst mulig er det dessuten greit å velge det rimeligste kredittkortet, som ifølge Norsk Familieøkonomi er kredittkortet fra Skandiabanken.

For mens Skandiabankens kredittkort har en effektiv rente på 14,84 prosent har de dårligste kredittkortene nesten 30 prosent i effektiv rente, skriver de i en pressemelding.

Velger du å bruke kredittkort, bør du altså sjekke vilkår og rentesatser ved valg av kort, og ikke bare rabattene det måtte gi, og helst betale hele det skyldige beløpet ved forfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer