Flere skatteskjerpelser i 2007

Ingen varslet skatteøkning uten handling: Halvorsen vil hente ut 2 millarder fra lommebøkene våre i 2007. Det høres kanskje mye ut, men vi har sett nærmere på hvor mye det faktisk vil ha å si.

Under tusenlappen

To millarder kroner kan høres svimlende mye ut, og det er lett å rope "skattesmell". Ser vi nærmere på tallene er det heldigvis ikke så ille som det kan høres ut som.

Deler vi to millarder på hele den norske befolkningen blir det en 4-500 kroner på hver. Dette er imidlertid ikke særlig interessant, siden ikke alle tjener penger og betaler skatt. Deler vi summen på arbeidsstokken, er beløpet gjennomsnitssarbeideren må betale ekstra i året langt under tusenlappen. Det kan vel også tas for gitt at med en rødgrønn regjering er det ikke de lavtlønnete som må ta størstedelen av regningen. Så i den store sammenhengen er vel ikke det helt uoverkommelig?

Tidligere skattestoff:

Vi har tidligere sett på hvor mye regjeringsskiftet kostet deg i skattekroner og øre. I den forbindelse laget vi Kristinkalkulatoren. Den forteller deg hvor mye mer vil den rødgrønne regjeringens vil ha i skatt, enn det den avtroppende regjeringen la opp til i sitt forslag til statsbudsjett.

En enkel tabloidisering, vi vet, men litt moro må man få lov til å ha. Men les gjerne vår kommentators tanker rundt kalkulatoren, som du finner i lenken under. Kommentar: Moro med Kristinkalkulator

Les også:

 • Skattekalkulator 2006: Se hvor mye skatt du må betale neste år.
 • Stoltenbergs skattelettelser
 • Tilbake til 2004-nivå

  - Det blir en ny justering av skatten i 2007. Da skal vi dra inn de siste 2 milliardene som gjenstår før vi er tilbake på skattenivået fra 2004, sa finansminister Halvorsen da hun åpnet Unio-konferansen på Sundvolden torsdag.

  Fotograf: Rune Kongsro Foto: Rune Kongsro.
  Fotograf: Rune Kongsro Foto: Rune Kongsro. Vis mer


  Tidligere har regjeringen sagt at den må vurdere når og hvordan de siste 2 milliardene skal hentes inn. Men nå er det altså klart at denne skjerpelsen kommer i det første statsbudsjettet den rødgrønne regjeringen får sette sitt ubestridte stempel på.

  Halvorsen sier at skattenivået deretter skal ligge i ro de siste to årene i regjeringsperioden.

  - Da skal vi konsentrere oss om å videreutvikle den offentlige velferden. Det handler for eksempel om at vi ikke skal begrense fattigdommen, men avskaffe den, sa Halvorsen.

  Kilde, siste del av artikkel: NTB