Flere skal flås

DnB og Storebrands forlovelse lover ikke godt for bankkundene. Våre tall viser at dette er en allianse hvor den sterkestes tilbud har vekslet mellom elendig og under middels. Vårt råd: Flykt mens du kan!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skrivende stund behandler Konkurransetilsynet en søknad om fusjon mellom DnB og Storebrand.

I den tiden vi har ført oversikt over priser på boliglån og innskuddsrenter, har vi aldri registrert ett eneste spesielt godt tilbud fra noen av fusjonspartene.

Derimot har vi år etter år gjort oss en del refleksjoner om kundenes tilbøyelighet til å velge de dyreste og dårligste bankene.

Skjønnhet og uhyre?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vår gjennomgang av fusjonspartenes tilbud til kundene de siste 18 månedene, viser likevel at det har vært en viss forskjell i profilene til de to bankene.

Storebrand fremstår som en middels til god bank i flere sammenhenger, mens DnBs tilbud konsekvent har vært under middels bra eller direkte elendig.

DinSides prislister henter inn data fra bankenes nettsteder. Listene omfatter ikke bankenes programkundetilbud. En sammenlikning mellom banker basert på våre lagrede data skal derfor slå forholdsvis ”rettferdig” ut. I lenkene øverst til høyre kan du lese mer om sammenlikningene mellom bankenes tilbud til publikum.

Darwin gjelder

Allerede før en fusjon med Storebrand, er DnB landets største bank med en forvaltningskapital nesten halvannen gang så stor som nestemann på listen. Storebrand er ikke engang med på Finansnæringens Hovedorganisasjons oversikt over landets 10 største banker. Det skal lite fantasi til for å forestille seg den fremtidige strukturen i en fusjonert bankstruktur.

Informasjonsrådgiver Anders Bigseth i DnB bidrar til å styrke våre bange anelser:

- I vår skisse til fremtidig struktur ved en fusjon, har vi sagt at det er merkenavnene Den Norske Bank og Postbanken som vil bestå, sier han.

Det er med andre ord all grunn til å frykte at Storebrands kultur og policy i personkundemarkedet vil bli slukt av et digert og lite kundevennlig DnB.

Hva med de arme små?

Vårt råd til bankkunder i DnB og Storebrand er: Flykt!
Denne mastodonten av en bank planlegger å leve fett av en kundemasse som ikke tar konsekvensen av at det finnes bedre alternativer. Den som forblir kunde, må regne med å bli skviset til siste dråpe.