Flere nordmenn har skjønt det

Bytter forsikringsselskap for å spare penger.

Flere nordmenn tar jobben med å flytte forsikringen til et billigere selskap. Forskjellen kan være flere tusen kroner i året. Foto: Colourbox
Flere nordmenn tar jobben med å flytte forsikringen til et billigere selskap. Forskjellen kan være flere tusen kroner i året. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15,6 prosent av forsikringskundene byttet skadeforsikringsselskap i 2010. Det høres kanskje ikke overveldende ut, men det er 79.000 flere nordmenn enn året før. Tilsvarende andel i 2009 var 13,4 prosent.

Resultatet er hentet fra undersøkelsen Norsk finansbarometer 2011 som TNS Gallup har gjennomført på oppdrag fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

I aldersgruppen 15-29 år og 30-44 år er det omtrent 19 prosent som byttet selskap, mens andelen var 11 prosent for personer over 60 år.

Ingen bonus med nytt selskap?

– Enkelt å bytte

Undersøkelsen viser at det er få som mener at det er høye flyttebarrierer i skadeforsikring. 54 prosent av de spurte oppgir at det er enkelt å bytte selskap, mens bare 13 prosent synes det er vanskelig, ifølge en pressemelding fra FNO.

At flere bytter forsikringsselskap er antakelig et utslag av at flere har oppdaget at nye kunder ofte får de beste tilbudene i forsikringsbransjen. Det kan også være mulig å få store rabatter, slik vi viste til i forrige uke.

>>> Slik stanses eksisterende kunder

Endring i regelverk

I 2006 ble det iverksatt en lovendring som innebærer at du kan bytte forsikringsselskap på en måneds varsel utenom hovedforfall. Tidligere kunne flytting kun skje ved årlig hovedforfall.

44 prosent av de spurte oppgir at de kjenner til muligheten for flytting på en måneds varsel utenom hovedforfall. Dette er omtrent samme andel som i fjorårets undersøkelse, men noe lavere enn i 2009.

Sammenligner forsikring

Finansportalen.no har så smått begynt å sammenligne forsikringene i markedet.

– Skadeforsikringsdelen av finansportalen ble i 2009 videreutviklet som et resultat av et samarbeid mellom finansportalen.no, næringen og Forbrukerrådet. I 2011 skal det legges inn en priskalkulator på de forsikringsproduktene villa-, innbo- og motorvogn. Dette bør bidra til flere benytter portalen. Pris på reiseforsikring inngår i portalen allerede i dag, sier kommunikasjonsdirektør i FNO Leif Osland.

FNO regner Finansportalen som en av årsakene til at det er sterker konkurranse i forsikringsbransjen.