Flere kan ha krav på bostøtte

Slik sjekker du om du kan motta støtte.

<b>PENGER Å HENTE:</b> Husstander med høye boligutgifter og lav inntekt kan søke om bostøtte fra kommunen. Foto: Colourbox
PENGER Å HENTE: Husstander med høye boligutgifter og lav inntekt kan søke om bostøtte fra kommunen. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sliter du med boligutgiftene er det mulig å søke om bostøtte. Men det er det slett ikke alle nordmenn som er klar over. I 2011 skrev DinSide at rundt 130.000 nordmenn gikk glipp av støtte for å dekke sine boligutgifter.

Fortsatt tror Husbanken, som står bak ordningen, at langt flere kan ha krav på denne støtten enn dagens 150.000 mottakere.

– Vi tror at det fortsatt er mange som kan ha krav på bostøtte, men som ikke søker, sier seniorrådgiver Anette Hansen i Husbanken til DinSide.

>> Nå er det dyrere å harryhandle

Sjekk om du kan få støtte

Bostøtte er en ordning som skal bidra til å redusere boutgiftene for husstander med lav inntekt. Sliter du med boligutgiftene, er det enkelt å finne ut om du har krav på støtte. Husbanken har nemlig en egen kalkulator som viser om og hvor mye du eventuelt kan få i støtte.

For å kunne søke, må du i utgangspunktet være over 18 år, og de totale inntektene i din husstand være innenfor inntektsgrensene i ditt geografiske område.

Bostøtten utbetales månedlig, og utgjorde i snitt 28.944 kroner for de som mottok disse pengene i 2011.

Les også: Øker grensen for skattefrie småjobber

Pass på dette

For å søke om bostøtte, fyller du ut dette skjemaet og sender det sammen med dokumentasjon til din kommune.

Det er også verdt å holde seg innenfor inntektsgrensene om man velger å søke om bostøtte. Nylig gikk Husbanken ut og varslet at 3.300 husstander vil måtte betale tilbake bostøtte på grunn av en årsinntekt på over 100.000 kroner mer enn inntektsgrensene.