Svenskene ignorerer krisetid. Aftonbladet beskriver botox som den siste trenden innen skjønnhetsindustrien.  Foto: Colourbox.com
Svenskene ignorerer krisetid. Aftonbladet beskriver botox som den siste trenden innen skjønnhetsindustrien. Foto: Colourbox.comVis mer

Flere bruker Botox

Svenskene blir kvitt rynkene med plastisk kirurgi.

Søta bror, altså svenskene, fjerner rynker som aldri før.

Krisetider er botoxtider, nå vil flere medisinere seg glade, skriver Aftonbladet. Flere og flere svensker blir kvitt rynkene i krisetid.

Inngrep mot sure miner er et av de vanligste oppdragene plastiske kirurger får per dags dato, og etterspørselen øker stadig.

Voldsom økning

- Statistikken vår viser en økning på 200 prosent, til tross for lavkonjunkturen, sier kirurg ved den svenske Akademiklinikken, Jan Jernbeck, til Aftonbladet.

Les også: Det gikk galt da hun injiserte silikon i ansiktet

Det er ikke bare svenskenes botoxforbruk som øker. Tall viser at det årlige salget av Botox har økt fra 6.819 pakker i 2003, til 13.038 pakker i 2007. I løpet av fire år økte salget med 91 prosent. I august i fjor hadde nordmenn brukt nesten 16 millioner kroner på Botox.

Morten R. Kveim, spesialist plastisk kirurgi, sier at det ikke finnes andre alternativer til Botox.

-Ikke for alle

- Botox er et fabelaktig stoff på mange måter hvis det brukes på riktig måte. Men det erstatter ikke plastisk kirurgi og det finnes ingen andre behandlinger hvor man får samme effekt, sa han til DinSide Helse i august i fjor.

Jon Langeland, hudspesialist på Hudklinikken i Oslo, mener at Botox ikke er for alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- En behandling har en varighet på noen måneder. Man kan også få en viss "avhengighet", sa han til DinSide Helse august i fjor.

Les artikkelen her: Botox er en dyr vane