Flere bankfilialer igjen

Etter at antallet av bankkontorer har gått ned i en rekke år, snur trenden nå. Den fysiske banken er likevel ikke død.

Snur trenden

På 20 år er antallet bankkontor i Norge nesten halvert. Men nå øker antallet filialer igjen. Internett ble overvurdert, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

- Bankene hadde veldig fokus på innsparing da de la ned kontorene. De tok ikke med i betraktningen hvordan det ville svekke dem, sier professor Sven Haugland ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole, til Bergens Tidende.

Da kontorene ble lagt ned, mistet bankene kontakten med kundene sine.

- Filialene er en veldig viktig måte å skaffe seg nye kunder på, og beholde dem en har. Det er mulig bankene overvurderte effekten av å satse på internett, sier Haugland.

Flere filialer

Tror du at det vil komme flere bankfilialer de neste årene? (Avsluttet)
Nei(54%) 81
Ja(34%) 51
Vet ikke(12%) 18
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Økte i fjor

I 1987 var det 2.166 bankkontorer i Norge. Siden har antallet falt kraftig.

Men nå ser trenden ut til å være snudd. Fra 2004 til 2005 sto antallet kontorer i ro på 1.235. I fjor økte antallet med 21, ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Haugland sier det er to årsaker til økningen. Den ene er at bankene har lagt ned for mange kontorer. Det andre er at bankene forsøker å få nye kunder ved å åpne kontorer i nye områder.

Ansikt til ansikt

Informasjonsrådgiver Helene Lund i Finansnæringens Hovedorganisasjon mener at rådgivningen er blitt viktigere for bankene.

- Vi vet at det er viktig for kundene å ha en fast rådgiver, og vi ser at det er vanlig at rådgivningen foregår ansikt til ansikt i stedet for over telefon, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lund sier hun regner med at antallet ekspedisjonssteder vil vokse også i år, men at veksten vil være relativt beskjeden.

Kilde: Bergens Tidende, bt.no.

Les mer bankstoff: