Flåklypa til folket

Caprino Studios førjulsslipp lar deg kjøpe din egen Il Tempo Gigante - og en svært så flatskjermvennlig DVD-boks med Caprino-klassikere.

Remo Caprino viser frem Ludvig og Solan
Remo Caprino viser frem Ludvig og Solan Vis mer


Hvis du ikke har noe forhold til Flåklypa, er sannsynligheten stor for at du har levd under en stein de siste tjueni åra - eller at du ble født i går.

Selv da er sjansen likevel stor for at du har kjent søkket i magen når Il Tempo Gigante slipper seg ned magasuget i den siste runden av Flåklypa Grand Prix, mens sykkelreparatør Reodor Felgen trår så hardt på gassen at pedalen går ut av sitt gode skinn - og gjennom gulvet på en av filmhistoriens mest fantasifulle racerbiler.

Endelig

Nå lanserer Caprino Studios det nest beste etter en virkelig Il Tempo Gigante, nemlig en radiostyrt utgave av den gullkledde eventyrbilen. Du kan styre både lys og horn fra fjernkontrollen, og alt etter hvor mye du stoler på minstemann (eller far) i huset, kan du stille bilen til å kjøre i rundt 8 eller 15 kilometer i timen.

- De som har produsert den radiostyrte bilen har fortalt oss at dette er den mest kompliserte radiostyrte bilen de har laget med alle sine duppeditter og kvaliteter, forteller Ivo Caprinos sønn og leder for Caprino Studios, Remo Caprino.

DinSides utsendte fikk demonstrert en prototype av bilen, og både Reodor Felgen og Ludvig ville følt seg hjemme under røykutviklingen som oppstod etter noen runder på gulvet. Remo Caprino forsikrer derimot at den ferdige bilen er fullstendig fri for nykker.

Test deg selv: Ivo Caprino og Flåklypa Grand Prix

Det er fali' det

I tillegg til den radiostyrte bilen, kommer Caprino Studios også med to oppgraderte kosedyrutgaver av Solan Gundersen og Ludvig. Amerikanere ville helt sikkert markedsført det rundt 30 centimeter høye radarparet med "THEY'RE TALKING!", ettersom begge serverer sine mest velkjente fraser når du trykker dem i hånda - omtrent som onkelen din etter fire akevitt på juleaften.

Som om ikke det var nok: Rosinen i pølsa er sannsynligvis DVD-boksen med restaurerte Caprino-filmer, som vil gjøre flatskjermen din like fornøyd som en tiåring på omvisning hos Freia. Åtte årsverk har gått med til å fjerne både lyd- og bildestøy, og til å legge til nye lydeffekter, surroundlyd og forbedre fargene.

Caprino Studios har dessuten tatt bort filmrullens svar på rynker i panna, og stripene fra filmnegativene som tidligere danset over skjermen som en spastiker på absint er nå helt borte.

En helt ny eventyrverden

DinSide fikk demonstrert forskjellen på de gamle og nye filmene, og til tross for at enkelte kritikere ifølge Remo Caprino har kalt prosjektet for en "kulturell skandale", så ser Flåklypa Grand Prix og Askeladden nå så bra ut at filmene like gjerne kunne vært laget i går.

Glassklare og rolige scener avløser utslitte og urolige bildeflater, og selv om en kan høre spor av den digitale lydbearbeidingen på noen av de eldste og mest støyete filmene, er det ikke tvil om at det nitide arbeidet har båret frukter.

- Pappa ville ha elsket resultatet av alt arbeidet vi har lagt ned, avslutter en entusiastisk Remo.

Denne bilen kan bli din! Bli med i konkurransen og vinn Il Tempo Gigante
Denne bilen kan bli din! Bli med i konkurransen og vinn Il Tempo Gigante
Vis mer