Fire millioner inkassosaker i år

Høy rente gir folk betalingsproblemer.

De med sårbar øknomi vil få vansker med å betale regningene sine nå da renta er satt opp.<br />
<i>Foto: Colourbox.com</i>
De med sårbar øknomi vil få vansker med å betale regningene sine nå da renta er satt opp.
Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«- Det er de med svakest økonomi og de med høy belåningsgrad på boligen som vil få betalingsvansker. Men også folk i etableringsfasen vil det får strammere.Salgs- og markedsdirektør Rolf Wilhelmsen i inkassoselskapet Aktiv Kapital»


Onsdag satte Norges Bank opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Styringsrenta er nå 5,75 prosent.

Konsekvensen av renteøkningen er at flere får betalingsproblemer. Det mener inkassobyråene.

- I år forventer vi at norske inkassoselskaper til sammen vil ha 4 millioner inkassosaker, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff, til Dinside.no

Her kutter du renteutgiftene

Det vil si at nesten hver eneste nordmann har en inkassosak i år. Lindorff mener det er de med forbruksgjeld som vil være mest utsatt for inkasso.


- Det er mange som har forbruksgjeld på toppen av boliglån og den kan bli vanskelig å håndtere. Det er også de som har brukt forbrukslån til å betale avdrag på boliglån.

Ved utgangen av første kvartal hadde 154.000 mennesker betalingsanmerkninger. Lindorff forventer at ved utgangen av 2008 vil antallet mennesker med betalingsanmerkninger lande på 160.000.

- Det er de med svakest økonomi og de med høy belåningsgrad på boligen som vil få betalingsvansker. Men også folk i etableringsfasen får det strammere, sier salgs- og markedsdirektør Rolf Wilhelmsen i inkassoselskapet Aktiv Kapital til Dinside.no i dag.

- Vi vet ikke hvor mange dette gjelder, men i flere bransjer er det merkbart at folk strammer inn livremma. Boligomsetningen og nybilsalget er lavere, og det er en indikator på at folks økonomiske helsetilstand er lavere enn forventet.

Her finner du lavest rente

AKTUELT