Fire lammet av Botox-kopi

Fire personer ble delvis lammet og avhengige av maskiner for å puste etter å ha fått injeksjoner av råmaterialet i rynkemedisinen Botox.

Publisert
Sist oppdatert

En av de lammede, en osteopat som tidligere hadde legelisens, behandlet seg selv og de andre med medisinen. Han saksøkes nå av to av pasientene, som trodde de fikk vanlige Botox-injeksjoner.

Den tidligere legen Bach McComb, kjæresten hans Alma Hall og Eric og Bonnie Kaplan ble lagt i pustemaskiner etter at de ble lammet på en måte som hindret dem i å puste selv.

Helsemyndighetene i Palm Beach, Florida, råder folk til å ikke ta antirynke-injeksjoner etter at de fire ble lammet av middelet som blir omtalt som et billig alternative til Botox. Det inneholder ”råstoffet” i antirynke-medisinen, og skal være 200 ganger sterkere enn det godkjente middelet. McComb blir beskylt for å ha dosert medisinen som om det var vanlig Botox.

Etterforskere sier 51 flasker med medisinen, til en verdi av 53.000 dollar (330.000 kroner) ble sendt ut fra produsenten TRI til 13 kunder i Florida i fjor.

- Personer som prøver å glatte ut rynker med injeksjoner tar virkelig livet i sine egne hender, sier doktor Jean Malecki, som leder helsedepartementet i Palm Beach, til nyhetsbyrået AP.

De fire personene ble lammet og lagt i pustemaskiner etter å ha fått behandlingen ved Advanced Integrated Medical Center i Oakland Park i november.

Eric og Bonnie Kaplan er fremdeles delvis lammede, og er overført fra sykehus til et rehabiliteringssenter. Den tidligere legen Bach McComb og kjæresten hans ligger på sykehus.

Eric og Bonnie Kaplan har gått til sak mot TRI og McComb, som fikk legelisensen inndratt i fjor.

Sjefer ved TRI nekter for å ha solgt medisinen til annen bruk enn dyreforsøk, men etterforskere har beskylt selskapet for å ha solgt den til leger og slettet salgspapirene etterpå.

Foreløpig er ingen tiltalt i saken.

Mozon.no, 10.01.2005

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer