Fire av fem slipper hytteskatt

Oslo (NTB): Fire av fem hytteeiere slipper eiendomsskatt for hytta neste år. Bare fem av de 25 største hyttekommunene utvider eiendomsskatten til å gjelde hele kommunen.

Kommunal Rapport har foretatt en gjennomgang av budsjettvedtak og budsjettforslag i hyttekommunene. Så sant svarene i undersøkelsen er representative, vil litt over 80.000 av de 380.000 fritidseiendommene i Norge få krav om eiendomsskatt neste år.

Fire av fem slipper hytteskatt


Eiendomsskatteloven er endret, slik at kommuner fra nyttår kan skrive ut skatt på boliger i hele kommunen, uansett hvor grisgrendt strøket er. Men undersøkelsen viser at svært få av hyttekommunene bruker lovendringen til å hente inn mer eiendomsskatt.

De fem som utvider eiendomsskatten er: Ringsaker, Trysil, Nord-Aurdal, Kragerø og Oppdal.

14 millioner

For den største hyttekommunen, Ringsaker, betyr utvidet eiendomsskatt 14 millioner kroner i ekstra inntekter neste år.

- Vi gjør det for å opprettholde tjenestetilbudet, sier ordfører Thor Lillehovde (Ap) i Ringsaker kommune.

Den nest største hyttekommunen, Trysil, ligger også an til å utvide eiendomsskatten til hele kommunen. Men her skal satsen ned, slik at det ikke blir ekstra penger i kommunekassa.

Tinn kommune vil sannsynligvis fjerne hele skatten på alt annet enn verk og bruk når kommunestyret møtes neste uke. Kommunen vil bli mer konkurransedyktig uten eiendomsskatt på hus og hytter, mener ordfører Erik Haatvedt (Ap).

Les mer hos Kommunal Rapport

Kilde: NTB/Kommunal rapport