Finn påskehytten nå!

Påskeferien nærmer seg med stormskritt og det begynner å haste for deg som vil oppleve vinterfjellets luner. DinSide har undersøkt hva du må regne med å betale.

Roald Øyen og NRK har gjennom årene loset utallige nordmenn gjennom påskeferien med sine påskenøtter. Den virkelige nøtten er imidlertid ofte å finne ut hvor påskeferien skal tilbringes, og så få bestilt i tide.

For de av oss som ikke er arvelig belastet med en hytte eller to på høyfjellet, er leiemarkedet den naturlige løsningen.

Er det for sent å leie?

Det er dessverre ikke til å komme fra at mange hytter allerede er utleid. Er du ute etter å feire en hvit påske bør du derfor tråle markedet så fort som mulig. Det finnes nemlig fortsatt overnattingskapasitet både på hoteller, leiligheter og hytter, men det blir stadig verre å finne noe ledig.

Hvordan skal du gå fram?


Vårt tips er å finne de aktuelle reisemålene på Skiinfo, for så å benytte de lokale turistkontorene for den endelige bestillingen.

Når du går inn på Skiinfo får du en oppdatert informasjon over hva de ulike reisemålene kan tilby. Her kan du blant annet lese om vær og føreforhold, heiskortpriser, aktiviteter og overnattingsmuligheter. Sidene gir også nyttige linker og telefonnummer til de lokale turistkontorene og bookingselskapene, dermed får du direkte kontakt med lokalkjente folk.

Et annet forslag er å kontakte den norske Hytteformidlingen. Norsk Hytteformidling AS formidler omkring 1.000 private hytter over hele landet.

Vær oppmerksom på at mange hytteeiere finansierer vedlikeholdet av hytta ved å leie den ut i høysesongen. Dette kan være et rimelig alternativ! Skal du leie hytte i påskeferien er derfor hytteannonsene i distriktsavisene eller Aftenposten verdt å sjekke.

Prisnivå

Selv om stadig færre nordmenn blir født med ski på beina, har Ola Nordmann stadig sans for påskefjellet. Dette gjør at leieprisene i disse gyldne dagene når et meget høyt nivå. Ligger hytta i nærheten av de mest kjente vintersportsstedene, må du være forberedt på å betale så det monner. Priser fra ca. 10.000.- og oppover for en uke på en firemannshytte av vanlig standard er ikke unormalt for påskeuka. (Dvs. uke 13, fra 29.mars til 4.april)

Hvordan få et tilbud tilpasset din lommebok?

Prisnivået vil synke jo mer grisgrendt hytta er plassert i terrenget. Har du i tillegg mulighet til å være litt fleksibel med reisetidspunktet vil det være store penger å spare på å dra utenom selve påskeuka.

DinSide har undersøkt hyttemarkedet ved noen få utvalgte reisemål, og konklusjonen er klar: Utsetter du reisen til uke 14 (dvs. 5-11. april) kan du spare tusenvis av kroner, sammenlignet med en avreise i uke 13!

Den største differansen fant vi på Hovden i Setesdalen. Der var prisen for en åtte-manns hytte rundt 14.000 i påskeuka, mens prisen en uke senere var krympet til 4.000. Det er en prisforskjell på hele 10.000 kroner! Du kan finne mer om priser på Hovden og andre kjente vintersteder i denne 2359 TARGET="_top"> artikkelen.

God tur!