FINN har smuglansert ny tjeneste

Nå finner du nye varer på FINN-torget.

Har du sett denne knappen? Finn har smuglansert en ny tjeneste. (Faksimile: Finn.no)
Har du sett denne knappen? Finn har smuglansert en ny tjeneste. (Faksimile: Finn.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken har FINN-torget smuglansert muligheten for at butikkpartnere kan tilby produkter du og jeg kan handle direkte. FINN kaller det Kjøp nå-funksjonalitet, hvor du kan kjøpe varer via FINN-torget umiddelbart og få disse sendt hjem til deg.

- I hovedsak er det en tjeneste vi har laget for å eksperimentere med hvordan vi kan gjøre dagens tilbud enda bedre. Dette er en anledning til å kjøpe en vare direkte fra selger, sier Nina Sandvoll Brekke i Finn.no.

FINN mener tjenesten skal gjøre det enklere å kjøpe det du har lyst på der og da og få det fraktet hjem. I tillegg skal tjenesten være en hjelp til små forhandlere som ikke har egen nettside eller nettbutikk.

- Vi starter i første omgang med 10 butikker som kan selge varene sine på denne måten. Da håper vi på innspill fra både kjøpere og selgere, slik at vi kan utvikle tjenesten videre til det beste for begge parter, sier Brekke.

Mer som eBay

For de som kjenner auksjonsnettstedet eBay, tar FINN med dette et steg i samme retning. Du møter forhandlerne direkte, og FINN-torget vil ikke lenger bare assosieres med brukte varer solgt av privatpersoner. FINN opplyser at de har rundt 1.500 butikker som averterer på sidene deres.

I disse dager kjører FINN en testrunde med noen utvalgte butikker. Butikkene skal være alt fra sportsleverandører til elektronikkbutikker. Små og mellomstore butikker som kanskje ikke har egne nettbutikker er hovedmålgruppen.

eBay-svindel én gang i timen

Slik ser Kjøp Nå-funksjonen ut per i dag. (Faksimile Finn.no)
Slik ser Kjøp Nå-funksjonen ut per i dag. (Faksimile Finn.no) Vis mer


- Sikker betaling

FINN opplyser at de har brukt ressurser på å lage en sikker betalingsløsning hvor pengene går via Payex. Som kjøper kan du stoppe betalingen om du ikke har fått varen innen to uker. Pengene du betaler, blir låst til en konto til selger opplyser at de faktisk har sendt varen.

- Som kjøper vil du betale på normal måte som ved netthandel, etter å bli ledet gjennom et betalingsløp i annonsen. Av sikkerhetsmessige årsaker ønsker jeg ikke å gå i detalj på hvordan betalingsløsningen fungerer, men jeg kan forsikre om at pengene ikke overføres direkte til selger, men blir låst frem til selger opplyser at varen er sendt kjøper, og i minst to uker, sier Brekke til DinSide.

Les mer om Finn-tjenesten her (ekstern lenke)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!