Ta en cruise tur med NCL sin nye båt Norwegian Sky. Foto: tg
Ta en cruise tur med NCL sin nye båt Norwegian Sky. Foto: tgVis mer

Finn ditt cruise!

Ja, Jeeves finnes ennå, og han bor i Sydhavet hvor han heller tørre martini på kalde glass ombord på havets luksushoteller.

Det er ikke ofte man drar på cruise i livet sitt, og da kan det være tilfeldigheter som bestemmer hva slags skip og rederi man reiser med. Når et to ukers cruise koster fra 10 000 til 20 000 kroner, vil du ha kvalitet for pengene.

Hvorfor ikke vurdere cruiseferien utfra hva tidligere passasjerer har uttalt seg om de ulike båtene, eller rett og slett velge ett av de beste cruiseskipene i verden?

For de fleste

Solfylte palmestrender lokker i Karibien. Enten du skal ta med din familie, dra på bryllupsreise, eller oppleve Titanic-stemningen - uten isfjell selvsagt, er et cruiseskip en helt spesiell opplevelse. Du kan få en ferie som er skreddersydd dine ønsker, enten du har barn, er pensjonist, vil møte single jenter under 30 eller feste vilt og hemningsløst. Det store spørsmålet er med hvem, og hvor du bør dra på cruise. Nettstedet The Cruise Ship Center, er det største samlingspunktet for cruise på nettet. Her finner du informasjon om alt du noen gang har lurt på når det gjelder cruise.Du kan få vite hvor mye du bør tipse, hvordan du bør gå kledd, oversikter over de beste skipene, hvordan du får jobb på en cruisebåt, om du kan gifte deg ombord, priser, rabatter og uendelig mye mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det beste skipet

I The Cruise Ship Center har du alt under ett tak, fra anmeldelser av de ulike cruiseskipene, til kåringer av beste cruiseskip i mange kategorier. For eksempel kan du finne kåringer over de beste cruiseskipene for single.

På Carnival sine skip finner du flest single under 30, NCL og Royal Karibien Cruise har flest 30 - 50 åringer, mens pensjonistene holder seg til Cunard. for eksempel fortelles det at de beste suitene finnes på skipet Vestafjord. Til overmål får du også vite at disse inneholder to marmorbad, jacuzzi og hot tub på verandaen, samt et eget treningsrom.

De mest romantiske cruisene får du med Sea Goddess og Cunard-rederiet, mens det beste familieskipet er Disney Magic. Du kan lese listen over de ulike kåringene her:

År 2000 problematikken

Vet du ikke hvordan du skal feire nyttår til neste år, er det på tide å planlegge det allerede nå. Flere av cruise-rederiene har begynt å skreddersy løsninger, og en milleniumfeiring til sjøs sammen med 2000 - 3000 andre mennesker kan være et annerledes alternativ til fjellhytter og sørpeføre. Rederiet RCL vil samle alle sine nyttårscruiseskip ved sin egen øy i Karibien, og holde en samlet fest for alle passasjerene. Du kan ta en titt på de ulike nyttårscruisene på denne siden.

Priser og tilbud

Databasen til Cruise Ship Center inneholder også priser over de ulike cruisene, med linker til reiseagenter som kan gi deg et oppdaterte tilbud over e-mail eller telefon. Du kan også finne oversikter over ulike rabatter som gjelder til enhver tid hos de forskjellige rederiene. Har du en drøm om å tilbringe alt fra et par dager til flere uker på havet i luksuriøse omgivelser, er det lett å tilbringe flere timer med planlegging på dette nettstedet.