Finn din perfekte partner

Har du problemer med å finne drømmekjæresten? Det kan vi hjelpe deg med:

Er du på vei inn i et nytt forhold? Da kan det være lurt å sette opp en sjekkliste, for å teste om dere virkelig passer sammen.

Sjekklisten kan du skrive med en gang, uansett om du er på dealer’n med noen eller ikke. Så tar du listen frem når du møter på en mulig partner.

Visste du at det som regel er jentene som starter flørten?

Hva vil du ha?
Det viktigste punktet på listen, er hvorvidt du ønsker trygghet eller frihet. Den ideelle partner har nemlig samme synspunkt på dette som deg. Og hvis dette punktet ikke matcher, vil dere ikke dekke hverandres behov.

- En kvinne som trenger mye trygghet, kan ikke forstå at partneren hele tiden skal på weekend med vennene eller på fotballkamp, sier sexolog Joan Ørting ifølge Ekstra Bladet.

Til gjengjeld vil en frihetselsker synes at den trygghetssøkende kjæresten er kjedelig. Ørting sier at det alltid er en taper i slike forhold.

Hva liker du?
Neste punkt på listen, skal være fire ting du liker med deg selv. Er du selvstendig? Kreativ? Morsom? Spontan? Skriv det ned!

- Når du har notert fire ting, finner du ut hva som er viktigst. Kanskje er du mest stolt over din kreativitet. Da skal du helst ha en mann som er kreativ, sier Ørting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlign
Når du har skrevet ned punktene, har du ubevisst fortalt hjernen hva du leter etter hos en gutt. Da blir det lettere å finne ut hvem du passer sammen med.

- Hvis man har humor som det viktigste punktet, gidder man ikke stå og snakke med en tørrvittig person i mer enn fem minutter. Det er bortkastet tid, sier Ørting.

Men husk at dere ikke trenger matche på alle punkter. Motsetninger kan også tiltrekke, og det kan være greit å ikke være helt like.

Holder ikke dette? Her er ti tegn på at det er ekte kjærlighet.

 

Mozon.no, 20.10.2006