Finn det beste mobilabonnementet

Vi nordmenn er som regel smarte forbrukere, som liker å finne de beste tilbudene. I mars var det rekordmange som skiftet mobilselskap. Har du den beste avtalen for ditt forbruk?


Rekord i nummerflytting

Før i tiden måtte man få et helt nytt telefonnummer om man var misfornøyd med abonnementet man hadde. Den tanken virker helt forhistorisk nå - men det er faktisk bare fem år siden ordningen med portering, som betyr flytting på telespråket, av mobilnumre ble satt i gang.

Ordningen er definitivt populær - Post og teletilsynet melder at så mange som 49.000 numre ble forflyttet til et annet mobilselskap i mars 2006. Det er en økning på omtrent 13.500 i forhold til samme periode i fjor - og nesten 9.300 flere enn måneden før.

Trykk her for å komme til DinSides mobilkalkulator.

Antallet mobilnumre som har blitt portert har økt jevnt helt siden 2001. Til nå har totalt 1.790.274 mobilnumre blitt tilknyttet andre selskaper. Hver måned velger i gjennomsnitt 41.300 å gå over til et annet mobilselskap.

Fra den ene til den andre. Foto: Andy Stafiniak. Foto: Andy Stafiniak Vis mer


Valgets kvaler

Lurer du på hvilket mobilselskap som passer best for deg? Det finnes nesten 70 forskjellige abonnement å velge mellom.

Med DinSides mobilkalkulator finner du raskt det beste abonnementet for deg.

Og mens vi er i gang... en mobiltelefon handler ikke bare om ringetid - hvilken telefon passer aller best for deg? Finn ut med DinSide Datas egen mobilvelger.

Kilde: Post- og teletilsynet.