Fingrene er bakteriebombe

Vasker du hendene før du spiser? Dårlig hygiene gjør hendene dine til en tumleplass for bakterier.

Publisert
Sist oppdatert

Mange er opptatt av å ha pene hender. Spesielt kvinner liker lange negler, vakre ringer og dyre klokker. Og vi beklager, men det kan være uhygienisk.

Det er under klokker, ringer og lange negler det er lettest for bakterier å gjemme seg. Og hvis du er unøyaktig med håndvasken, kan bakteriene kose seg der i lang tid.

- Vi tenker kanskje ikke på hva som er under ringene eller klokken, for ikke å snakke om under løsnegler, sier Kerstin Mannerquist ved Smittskyddsinstitutet ifølge Aftonbladet.

Hvis du ikke er nøye med håndvasken, blir også tommelen og huden mellom fingrene et koselig sted for bakterier.

Ifølge en rapport Mannerquist har gjennomført, er vi ikke flinke nok til å vaske hendene ordentlig.

Det er selvsagt etter toalettbesøk det er viktigst å vaske hendene. Også hvis du har møtt noen syke, når du arbeider med mat, før du spiser og når du kommer hjem fra jobb er håndvask viktig.

Alle bakteriene er imidlertid ikke farlige.

- Vi har en normalflora av "snille" bakterier som skal finnes i huden, og de utgjør en beskyttelse mot "slemme" bakterier. Så du bør heller ikke overdrive håndvasken, sier Mannerquist.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer