Fiasko uten kasko

Haglevær og lyn kan bli dyrt dersom du ikke er kaskoforsikret.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Regnet siler, lynene blitser, haglet kommer som småbomber, og i horisonten virvler en liten tornado. Det er tid for høstens urolige vær.

Fiasko uten kasko

Spørsmålet du bør stille deg selv er om du er godt nok forsikret til å ta mot det som blir sendt fra himmelen.

Uheldig bilist

En av DinSides lesere ble for noen uker siden fanget i tidenes haglevær. Bilen hun kjørte fikk skader som følge av haglet.

Bilisten trodde at dette skulle bli en grei forsikringssak, en tro hun i første omgang delte med forsikringsselskapets saksbehandler.

Men etter at saken hadde vært til behandling, var svaret ganske annerledes. Forsikringsselskapet kunne ikke dekke skaden som hadde skjedd som følge av uværet.

Bare kasko dekker

Etter en ringerunde til en rekke av de største norske forsikringsselskapene og Forsikringsnæringens Hovedorganisasjon, får vi følgende forklaring:

Haglevær er kategorisert som en ”plutselig oppstått ytre påvirkning”. Bare med en full kaskodekning er bileieren dekket av forsikringen sin.

Konklusjonen er derfor at bileiere som har valgt å bare tegne en ansvars- eller delkaskoforsikring, ikke kan få erstatning som følge av haglevær. Og den manglende dekningen er da naturligvis også gjeldende for alle andre værtyper.

Merpris

Ønsker du å tegne en full kaskoforsikring, må du regne med å betale 2-3 ganger så mye som for en ansvarsforsikring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk på lenken øverst til høyre for å sjekke prisforskjellene på de ulike forsikringene.

Om du bør gå for den dyre forsikringen, eller nøyes med ansvarsforsikringen, avhenger av bilen og risikoviljen din. Har du en gammel bil, er en liten skramme fra eller til kanskje ikke så farlig. Men er bilen flunkende ny, er saken nok litt annerledes.

Andre naturskader

Dersom det skjer noe med huset ditt som følge av en naturskade, vil det være dekket gjennom husets brannforsikring.

En vanlig brannforsikring inneholder nemlig, utover selve brannforsikringen, både en bygningskasko og en naturskadeforsikring.

Slår for eksempel lynet ned i huset ditt, er det bygningskaskoen som dekker din skade.

Les mer om naturskadeforsikring i vår tidligere artikkel.