<strong>Tegning:</strong> <A HREF="http://home.c2i.net/angelshag/mainpage.htm" target="_top">Anne Angelshaug</A>.
Tegning: Anne Angelshaug. Vis mer

Fettfattig romjul

Er du stappfull av ribbe og surkål. Strammer halsen seg når du forsøker å svelge den siste biten av marsipangrisen? Det er kanskje på tide å komme seg opp av sofaen - og en tur ut.

Publisert

De siste dagene har for de fleste betydd et endeløst inntak av faste og flytende stoffer. Den sene frokosten er blitt avløst av lunsjen, etterfølgende ettermiddagskaffe, dernest julemiddag, før en bombastisk avslutning med nattmat.

Innimellom har du høyst sannsynlig grafset til deg av marsipan, nøtter, klementiner, pepperkaker og sjokolade. Kanskje rødvinsflasken og snapsflasken heller ikke står urørt? Lei av deg selv nå?

Gjør noe med det, før du skal innta nyttårsfestens slaraffenland. Vi har laget en liste med 10 tips som setter til side julestrias penge- og matforbruk.

Skog og mark

Vårt friskeste alternativ er en tur i skogen for hele familien. Dette er helt gratis, og frisk luft får du aldri nok av. Benytt eventuelt anledningen til å samle naturens egen pynt til nyttårsbordet.

Skøyter

Snøen har latt vente på seg i år, og skigåing er blitt en sport for de privilegerte. Et bra alternativ er skøyteløp. Har du ikke en frossen innsjø i lokalområdet, kan du besøke en av mange ishallene. Åpningstidene varierer noe, ring derfor din lokale hall. For de som feirer julen i Oslo kan Spikersuppa anbefales. Her kan du svinge deg i rytmen til julens klassikere, helt gratis.

Trening

Vårt mest effektive slanketips etter julens matinntak. De fleste treningssentre holder åpent i romjulen. Vi har snakket med hovedkontoret til SATS, der de fleste sentre minimum vil holde åpent fra kl. 10 til 18. Har du ikke treningskort fra før, er det mulig å kjøpe en enkelt treningsbillett. Prisen er mellom 80 og 90 kroner.

Museer

Lyst på litt intellektuell utfordring? Gå en tur på museum hvor du kan se bildekunst, vikingskip, mynter eller oldtidsfund. De fleste museer vi sjekket vil åpne sen formiddag og stenge rundt klokken 16 på ettermiddagen i romjulen. Alle museer tilknyttet universitetet har gratis adgang.

Svømmehal

Svømming er fin trim for hele familien. De fleste badene vil være åpne i romjulen. I Osloområdet har badene ulike åpningstider, noen fra 10-14:30 andre fra 12-16:30. Ring ditt lokale bad for nærmere opplysning. Prisen er om lag 20 kroner for barn og 40 kroner for voksne.

Bibliotekstur

Har du ikke fått nok bøker i julegave? Hva med å låne noen bøker gratis? Ditt lokale bibliotek vil holde åpent i romjulen. Åpningstidene vil være litt redusert i forhold til de vanlige åpningstidene på hverdager.

Besøke bekjente

Du har helt sikkert en gammel tante eller en gammel skolevenn, som du ikke har sett mye til på det siste. Har du litt tid til overs i romjulen, er dette et ypperlig tidspunkt å gjenoppta kontakten.

Spill

Tørk støvet av Monopol, Yatzy, backgammon, Fantasi og kortspillet. Saml familie og venner til en hyggelig spillestund. Spill eventuelt om 1-kroner, hvis du synes at det er gøy å sette litt mer konkurransepreg på spillet.

Konkurranser

Arranger konkurranser innendørs og utendørs for barn og barnslige sjeler. Vinter-OL (benytt fantasien hvis du ikke finner snø) og rebusløp kan være morsomme aktiviteter.

Leke med gaver

Bruk gavene du har fått i julepreseng. Du fikk sikkert en god bok, et morsomt computerspill eller et par nye skøyter.

Synes du ikke at forslagen våre var noe særlig? Et annet alternativ kunne være å fortsette å lese DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer