Fett gjør deg fruktbar

For mange kvinner er fett et fy-ord. Men visste du at riktig fett er avgjørende for at kvinnekroppen kan fungere som den skal?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fett gjør deg fruktbar
For mange kvinner er fett et fy-ord. Men visste du at riktig fett er avgjørende for at kvinnekroppen kan fungere som den skal?

Om du vil holde vekten er det lurt å holde seg unna mettet fett som vi finner i blant annet fett kjøtt og meieriprodukter. Men om du får i deg for lite fett kan det virke forstyrrende på funksjonene i kroppen. Umettet fett som i fisk og planteoljer er altså løsningen.

Vanskeligere gravid
- Riktig fett er spesielt viktig for kvinner. Hormonsystemet lever av fettstoffer, så hvis vi ikke sørger for å få i oss nok fett vil systemet komme i ubalanse. Det kan på sikt innebære vanskeligheter med å bli gravid, større problemer med PMS og vektøkning ved overgangsalderen. Dette forteller den danske kosteksperten Marianne Honore til nettsiden oestrogen.dk.

Det sunne fettet
Umettet fett finner du i matvarer som fisk og planteolje eller magert kjøtt som kylling og kalkun. Nøtter og fet frukt som avocado er også anbefalt i moderate posjoner. Og for deg som har et angstfylt forhold til majones er det kanskje på tide å tenke nytt: Tre fjerdedeler av fettet i majones er umettet fett.

Selv om mer fisk anbefales av de fleste kostholdseksperter er det fortsatt mange som ikke liker mat med finner. Da kan omega 3 kosttilskudd være et godt alternativ for å få i seg de sunne fettstoffene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!