Festklar på 30 minutter!

Dårlig tid før du skal ut på julebordet? Festsminken trenger ikke ta lang tid. Slik fikser du den på en halv time.

Smink deg festklar på 30 minutter
Dårlig tid før du skal ut? Festsminken trenger ikke ta lang tid. Slik fikser du den på en halv time.

1. Smør inn huden med fuktighetskrem, deretter bruker du en farget underlagskrem som du vet passer din hudfarge. Poenget er å få en så jevn hudfarge som mulig uten å se sminket ut.

2. Ta på et tynt lag maskara.

3. Bruk en kremrouge i kinnene. Den er lettere å påføre enn en pudderrouge og ser mer naturlig ut.

Bestem deg nå om du vil at leppene eller øynene skal dominere. Begge deler blir ofte for mye av det gode.

Hvis du vil la blikket dominere:

1. Dra en strek med eyelineren på den nedre øyenvippekanten, noe som gjør blikket mer intenst. Dersom du vil at streken ikke skal være så sterk, kan du dra den ut med fingeren, eller legge litt øyenskygge over.

2. Bruk en mørkere øyenskygge nærmest øyet, og en lysere jo lenger oppover du vil ha skygge. Under øyebrynet kan du gjerne bruke en lys øyenskygge med skimmer.

3. Legg på et ekstra lag med maskara.4. Bruk en leppepenn og /eller en leppeglans. Pennen bør være i samme farge som leppene, og leppeglansen kan gjerne være transparent.

Hvis du vil la munnen dominere:

1. Smink deg på øynene med litt eyeliner og ett lag mascara til. Bare pass på at vippene ikke blir klumpete. Du kan bruke en vippekost til å jevne ut vippene.

2. Smør leppene dine godt inn med vaselin eller leppebalsam. Mange leppebalsamer fyller også ut ujevnheter på leppene og gjør at leppestiften sitter bedre. Trykk forsiktig av overflødig fett på leppene, ellers vil leppestiften ikke sitte godt.

3. Bruk en leppepenn på leppene, den skal ha samme farge som leppene dine eller leppestiften. En leppepenn virker slik at den holder leppestiftkanten jevn.

4. Ta på leppestiften. Bruk gjerne en pensel. Avslutt med å klemme leppene over en serviett, for å få av overflødig leppestift.5. Litt lipgloss ser delikat ut, og er en viktig del av makeup-moten i år. Hvis du tar litt lipgloss midt på leppene oppe og nede får det leppene dine til å se større ut. Dessuten ser du veldig velstelt og frisk ut.

Til slutt:

Avslutt makeupen med å påføre litt transparent pudder i ansiktet med en børste. Bare pass på at du ikke får pudder på lippglossen eller øyesminken. Sjekk at du ikke har noen tydelige overganger, og at du ikke har for mye sminke. Bruk gjerne et ansikts- og kroppsskimmer. Det vil få deg til å skinne hele kvelden!