Ferie for første gang med baby

Ferie for første gang med baby.
Vann, vann og atter vann

Endelig har man to ukers velfortjent ferie sammen og god til tid til å være far, mor og barn.
Her har du tips for å unngå at den lille skal bli syk og hva man kan gjøre hvis uhellet er ute.
Det er mye man bør huske å ta med seg i reisevesken dersom man skal ha med småbarn på ferie. Sykepleierske Pia Luciw sier i en artikkel i på nettstedet oestrogen.dk:

- Til småbarn bør man huske på å ha med solkrem faktor 20. Spør på apoteket etter en krem uten kjemisk blokker med hormonforstyrrende stoffer (minirisk). Disse stoffene tas opp av huden og kan finnes i organismen etterpå. Småbarn tar opp mest, og man vet ikke om det er skadelig.
Utover det, er følgende ting fine å ha med:
Plaster, myggsalve, termometer og salve mot rød stump - man kan få diaré av ukjent mat, bakterieflora, vann og lignende.
Dersom barnet har en sykdom, skal man selvfølgelig ta med den vanlige medisin. Hvis noen i familien er allergiske ovenfor innsektstikk, kan man eventuelt ta med 1% hydrocortisonsalve til å begrense den allergiske reaksjonen. Spør eventuelt lege eller på apoteket. Salven kan også brukes mot solbrenthet på et lite, utsatt område som for eksempel på håndleddene.
Hva bør man unngå å gi til barn under ett år?
-Vann fra kranen, men husk rikelig med veske dagen igjennom.
Hva er den beste beskyttelse mod solen?
- Spedbarn bør ikke være i solen og kravlebarn bør ikke være i solen uten oppsyn. Barnet bør ha løst og lett bomullstøy med lange ermer og ben samt en solhatt med skygge også i nakken. Det er en god ide å ha et lite oppblåsbart badebasseng som barnet kan nedkjøles i under oppsyn i skyggen. Ved direkte sol, bruk som nevnt solfaktor 20.
Bør man ta med sin egen babymat?
-Det er god ide hvis man har mulighet til å tilberede den på feriestedet. Da vet vet man også hva maten inneholder, det kan være vanskelig å lese varedeklarasjoner på fremmedspråk og for eksemplel morsmelkerstatninger er sammensatt annerledes enn hjemme.
Andre råd:
-Husk sykesikringsbevis til de små.
-Det kan også være en god ide å ta med barnevogn. Undersøk om reiseselskapet krever at den pakkes inn før avreise.
-En skråstol med tynt stoff kan være fint, så den lille kan sitte i skyggen og få litt luft uten at de sitter lent opp mot varme puter eller lignende.

(Kilde:
tilrettelagt av tomas almås for mozon.no 11.07.02