Ferie for første gang med baby

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferie for første gang med baby.
Vann, vann og atter vann

Endelig har man to ukers velfortjent ferie sammen og god til tid til å være far, mor og barn.
Her har du tips for å unngå at den lille skal bli syk og hva man kan gjøre hvis uhellet er ute.
Det er mye man bør huske å ta med seg i reisevesken dersom man skal ha med småbarn på ferie. Sykepleierske Pia Luciw sier i en artikkel i på nettstedet oestrogen.dk:

- Til småbarn bør man huske på å ha med solkrem faktor 20. Spør på apoteket etter en krem uten kjemisk blokker med hormonforstyrrende stoffer (minirisk). Disse stoffene tas opp av huden og kan finnes i organismen etterpå. Småbarn tar opp mest, og man vet ikke om det er skadelig.
Utover det, er følgende ting fine å ha med:
Plaster, myggsalve, termometer og salve mot rød stump - man kan få diaré av ukjent mat, bakterieflora, vann og lignende.
Dersom barnet har en sykdom, skal man selvfølgelig ta med den vanlige medisin. Hvis noen i familien er allergiske ovenfor innsektstikk, kan man eventuelt ta med 1% hydrocortisonsalve til å begrense den allergiske reaksjonen. Spør eventuelt lege eller på apoteket. Salven kan også brukes mot solbrenthet på et lite, utsatt område som for eksempel på håndleddene.
Hva bør man unngå å gi til barn under ett år?
-Vann fra kranen, men husk rikelig med veske dagen igjennom.
Hva er den beste beskyttelse mod solen?
- Spedbarn bør ikke være i solen og kravlebarn bør ikke være i solen uten oppsyn. Barnet bør ha løst og lett bomullstøy med lange ermer og ben samt en solhatt med skygge også i nakken. Det er en god ide å ha et lite oppblåsbart badebasseng som barnet kan nedkjøles i under oppsyn i skyggen. Ved direkte sol, bruk som nevnt solfaktor 20.
Bør man ta med sin egen babymat?
-Det er god ide hvis man har mulighet til å tilberede den på feriestedet. Da vet vet man også hva maten inneholder, det kan være vanskelig å lese varedeklarasjoner på fremmedspråk og for eksemplel morsmelkerstatninger er sammensatt annerledes enn hjemme.
Andre råd:
-Husk sykesikringsbevis til de små.
-Det kan også være en god ide å ta med barnevogn. Undersøk om reiseselskapet krever at den pakkes inn før avreise.
-En skråstol med tynt stoff kan være fint, så den lille kan sitte i skyggen og få litt luft uten at de sitter lent opp mot varme puter eller lignende.

(Kilde:
tilrettelagt av tomas almås for mozon.no 11.07.02