Fem myter om graviditet

Når du er gravid får du høre mange kjerringråd og myter rundt graviditeten. Men er alt som sies like sant? Her avslører vi fem av de vanligste mytene:

Publisert
Sist oppdatert

Myte 1: Hvis du står på hodet etter sex øker du sjansen for å bli gravid

Sannheten: Enkelte eksperter sier at du bør ligge ned i opptil en halvtime etter sex for å øke sjansen for graviditet. Det bør gjøres fordi spermen holdes inne i deg. Å stå på hodet har derimot ikke blitt bevist som særlig hjelpsomt. Du kan imidlertid skade nakken mens du holder på.

Myte 2: Formen og høyden på magen kan avsløre babyens kjønn

Sannheten: Mange tror at kvinner med en lav mage bærer på en gutt, mens kvinner med en høy mage bærer på en jente. Dette stemmer ikke. Formen og høyden på magen avhenger av musklene, livmoren og posisjonen fosteret ligger i. Når du nærmer deg fødselen vil fosteret automatisk gli lenger ned, og mange tror da de venter en gutt. Hvis du vil vite kjønnet før fødselen, bør du spørre legen din.

Myte 3: Fosterets hjerteslag kan avsløre kjønnet

Sannheten: Normalt slår hjertet mellom 110 og 180 slag per minutt. Enkelte tror at dersom hjertet slår mer enn 140 slag per minutt er det en jente, og en gutt hvis det slår saktere. Ingen studier har bevist dette. Hjerteslaget til fosteret vil trolig variere fra hver gang du prøver - avhengig av fosterets alder og aktivitetsnivå.

Myte 4: Formen og fylden på ansiktet ditt under graviditeten avslører barnets kjønn

Sannheten: Enhver gravid kvinne opplever hudforandringer og vektøkning under graviditeten, men i hvor stor grad varierer fra person til person. Det har ingenting med kjønnet å gjøre.

Myte 5: Hvis du opplever halsbrann under graviditeten, vil barnet ditt få mye hår

Sannheten: Halsbrann i graviditeten er svært vanlig, så hvorvidt barnet ditt vil bli født med mye hår kan du ikke forutsi. Dersom barnet ditt har hår rett etter fødselen vil det uansett falle av etter kort tid.

Kilde: KidsHealth

 

Mozon.no, 26.08.2005

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer