Fellene ved nummerportabilitet

Det kan bli dyrere å ringe, fordi du ikke vet hvilket nett du ringer til.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De fleste kundene har fått med seg at teleselskapene tar seg ekstra godt betalt når du ringer til mobiltelefoner i et annet nett. Disse prisforskjellene har slik styrt ringemønsteret til mange av brukerne.

Når de vet at de ringer til en mobil i et annet nett, har de mao. innstilt seg på å gi korte beskjeder, eventuelt bruke tekstmeldinger.

Eks: La oss si at du er Telenorkunde, og har et primærabonnement.

Dersom du da ringer til en mobiltelefon i Telenors nett, koster det deg 89 øre per minutt. Ringer du derimot til en bekjent med et NetCom abonnement, vil samtaleprisen øke til hele 2,69 per minutt. Samtaleprisen vil altså stige med hele 1,80 per minutt, noe som kan gi store utslag på telefonregningen.

Usikkert

De ulike operatørene har fram til i dag hatt egne nummerserier, trykk her for å få en full oversikt over hvilket nett de ulike operatørene tilhører.

Med innføringen av nummerportabilitet vil du imidlertid ikke kunne vite hvilket nett telefonnummeret tilhører. Du vil jo ikke vite om dine venner har byttet teleoperatør, og i verste fall kan du få et sjokk når telefonregningen kommer.

Heldigvis kommer det imidlertid en gratistjeneste som vil hjelpe deg med dette, trykk her eller på lenken øverst til høyre i artikkelen, for å finne løsningen på problemet.