Feilpriset tilbud

Tre for 50,- er kanskje ikke et veldig godt tilbud?

Slår du til på dette tilbudet? Foto: Lars Arve Sæbø
Slår du til på dette tilbudet? Foto: Lars Arve Sæbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos Plantasjen på Stord kan du kjøpe tre ruller med hundeposer for 50 kroner - eller du kan kjøpe en enkelt rull til kr 14,90 - hva velger du?

Kjapp hoderegning forteller oss at det vil lønne seg å kjøpe rullene hver for seg. Kjøper du 3 ruller til 50 kroner, koster hver rull med poser 16,7 kroner. Riktignok sparer du bare 5,3 kroner på å kjøpe rullene hver for seg, men det er vel likevel grunn til å spørre Plantasjen: Synes dere dette virker som et godt tilbud?

– Dette stemmer nok ikke. Her er det rett og slett noen som har satt feil pris på plakaten, sier Jan Eken i Plantasjen til DinSide.

Han presiserer at riktig stykkpris for rullene med poser er 19,90, og at det er plakaten som er feil.

Det spørs om ikke Plantasjen likevel havner i bildedatabasen til Handelsbladet.no med det komiske tilbudet.

Dyre pakketilbud

Det er ikke første gang vi ser at pakketilbud annonseres til høyere pris enn å kjøpe varene hver for seg. Nylig fikk vi flere tips om at elektronikkjeden Elkjøp hadde noen mindre gunstige pakketilbud, faktisk sparte kundene 1.719 kroner på å kjøpe en tv og veggfeste hver for seg.

Ifølge Forbrukerombudet skal et pakketilbud være rimeligere enn å kjøpe de aktuelle produktene hver for seg.

Følg med på prisene

Selv om enkelte priser i butikkene får oss til å trekke på smilebåndet, er gal eller dårlig prismerking i butikkene brudd på markedsføringsloven. Hos Narvesen oppdaget vi at det var svært vanskelig å finne pris på enkelte produkter, og vi har tidligere avdekket at nettbutikker skjuler prisopplysninger.

Gjennom flere prisundersøkelser har DinSide også dokumentert at prisene som er oppført på hyllekanten i dag ikke stemmer med det som blir slått inn i kassen. Vi har funnet varer som blir 23 prosent dyrere i kassen enn det som står på prislappen i hyllen.

LES OGSÅ: Til kamp mot dårlig prismerking

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!