Feilpriset tilbud

Tre for 50,- er kanskje ikke et veldig godt tilbud?

Slår du til på dette tilbudet? Foto: Lars Arve Sæbø
Slår du til på dette tilbudet? Foto: Lars Arve SæbøVis mer

Hos Plantasjen på Stord kan du kjøpe tre ruller med hundeposer for 50 kroner - eller du kan kjøpe en enkelt rull til kr 14,90 - hva velger du?

Kjapp hoderegning forteller oss at det vil lønne seg å kjøpe rullene hver for seg. Kjøper du 3 ruller til 50 kroner, koster hver rull med poser 16,7 kroner. Riktignok sparer du bare 5,3 kroner på å kjøpe rullene hver for seg, men det er vel likevel grunn til å spørre Plantasjen: Synes dere dette virker som et godt tilbud?

– Dette stemmer nok ikke. Her er det rett og slett noen som har satt feil pris på plakaten, sier Jan Eken i Plantasjen til DinSide.

Han presiserer at riktig stykkpris for rullene med poser er 19,90, og at det er plakaten som er feil.

Det spørs om ikke Plantasjen likevel havner i bildedatabasen til Handelsbladet.no med det komiske tilbudet.

Dyre pakketilbud

Det er ikke første gang vi ser at pakketilbud annonseres til høyere pris enn å kjøpe varene hver for seg. Nylig fikk vi flere tips om at elektronikkjeden Elkjøp hadde noen mindre gunstige pakketilbud, faktisk sparte kundene 1.719 kroner på å kjøpe en tv og veggfeste hver for seg.

Ifølge Forbrukerombudet skal et pakketilbud være rimeligere enn å kjøpe de aktuelle produktene hver for seg.

Følg med på prisene

Selv om enkelte priser i butikkene får oss til å trekke på smilebåndet, er gal eller dårlig prismerking i butikkene brudd på markedsføringsloven. Hos Narvesen oppdaget vi at det var svært vanskelig å finne pris på enkelte produkter, og vi har tidligere avdekket at nettbutikker skjuler prisopplysninger.

Gjennom flere prisundersøkelser har DinSide også dokumentert at prisene som er oppført på hyllekanten i dag ikke stemmer med det som blir slått inn i kassen. Vi har funnet varer som blir 23 prosent dyrere i kassen enn det som står på prislappen i hyllen.

LES OGSÅ: Til kamp mot dårlig prismerking