<B>FEIL:</B> Datatrøbbel hos Nav har fått konsekvenser for selvangivelsene til tusenvis av pensjonister. Foto: Per Ervland
FEIL: Datatrøbbel hos Nav har fått konsekvenser for selvangivelsene til tusenvis av pensjonister. Foto: Per ErvlandVis mer

Feil i flere tusen selvangivelser

Grunnen skal være dataproblemer hos Nav.

En feil i et nytt dataprogram hos Nav har gjort at nesten 5.400 pensjonister har fått feil i selvangivelsen sin.

- Vi beklager at dette skjedde. Feilen er driftteknisk og oppstod i kjøringen av et program, sier økonomidirektør Per. O Fjell i Nav.

Feilen rammer personer som mottar pensjon fra Statens Pensjonskasse, og som er født mellom 22. og 31. i måneden, og som ikke har fått oppført forslag til særfradrag på selvangivelsen.

Ifølge Skattebetalerforeningen blir dette forslaget vanligvis brukt når skatt skal beregnes, noe som betyr at uten dette fradraget kan de rammede måtte punge ut mye mer enn de egentlig skulle.

-Vi har sendt ut ny lønns- og trekkoppgave til de 5375 personene hvor forslag til særfradrag står oppført, sier Fjell.

I tillegg har Nav sendt et brev til alle de berørte, der de forklarer situasjonen. Nav har også vært i kontakt med Skattedirektoratet, som kommer til å følge opp saken.

  • Har du spørsmål om selvangivelsen? Tirsdag 20. april blir det nettprat med Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen her på DinSide.

Snart leveringsfrist

Frist for å levere selvangivelse for lønnstakere og pensjonister er 30. april. Om du ikke har gjort noen endringer, trenger du heller ikke levere selvangivelsen. Selvangivelsen regnes da som levert med de opplysningene som er forhåndsutfylt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Hvor frekk skal du være?

DinSide anbefaler selvfølgelig å ta en titt gjennom papirene, og sjekke at tallene stemmer. Ikke minst bør du ta en gjennomgang av eventuelle fradrag du kan ha krav på, men som ikke nødvendigvis er oppført på den forhåndsutfylte selvangivelsen.

Om du pendler, har vært på studiereise, har flyttet eller har store sykdomsutgifter, kan det hende du kan kreve å få tilbake flere tusenvis av kroner på skatten.

Her er en liten oversikt over hvilke fradragsposter du bør se nærmere på.