Feil i årstallet på 50-øringen

Feil i årstallet på 8 millioner nye mynter.

FINN EN FEIL: Det Norske Myntverket har produsert 8 millioner nye 50-øringer, men de har en ørliten feil... Foto: Colourbox.com
FINN EN FEIL: Det Norske Myntverket har produsert 8 millioner nye 50-øringer, men de har en ørliten feil... Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kunne Norges Bank ydmykt informere om en feil i produksjonen av en rekke nye 50-øringer.

Om det er produksjonsansatte under opplæring som har skylden, er uvisst. Men tar du en titt på bildet av 50-øringen, er det lett å se at den ikke er helt som den skal.

4 millioner speilvendte kroner

I overkant av 8 millioner mynter ble produsert av Myntverket før feilen ble oppdaget og rettet, ifølge Norges Bank. Dermed vil mynter tilsvarende 4 millioner kroner være å finne i norske lommebøker og kasseapparater i løpet av høsten.

Siden kostnadene for å vrake mynten og foreta ny produksjon ville blitt meget store, har Norges Bank avgjort at 50-øringene skal brukes som normalt.

Dermed har du ingen grunn til å frykte at myntene ikke vil bli akseptert i butikkene.

Les også: Denne får du ikke lenger vekslet inn

Snart forsvinner den

Om du syns det er problematisk å bære rundt på 50-øringer med trykkfeil, er 50-øringens tid uansett snart over.

Norges Bank har bestemt å trekke tilbake 50-øringen, dette skjer 12. mai til neste år, da den slutter å være tvunget betalingsmiddel.

Du trenger likevel ikke å bruke opp 50-øringene før mai neste år. Norges Bank er pliktig å løse inn mynten i 10 år etter dette.

I praksis betyr tilbaketrekningen at alle beløp vil rundes opp eller ned til nærmeste krone.

Les også: Disse bør sette pengene i banken