Fasttelefon fra Netcom

Vi har prisene og betingelsene, og har allerede oppdatert Telefonkalkulatoren.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Har du Netcomabonnement kan du fra 1. juni velge Netcom som din faste telefonoperatør også på fastlinjetelefonen din. Dette hevder Netcom er en mulighet for selskapets kunder til å spare mye på telefonregningen. DinSide har tatt en kikk på hva mobilleverandøren kan tilby av priser og betingelser på fasttelefonen.

Kun for mobile

Netcoms tilbud kan kun benyttes av deg som har minst ett mobiltelefonabonnement i selskapet. Har du kun Netcom kontantkort, får du tilbud om å velge Netcom som leverandør på din faste telefonlinje. De andre fasttelefonleverandørene kan du bruke til de telefonsamtalene du velger selv ved å slå et prefiks først. Dette blir ikke mulig med Netcom. Enten må du velge selskapet som din faste leverandør, eller så kan du ikke bruke dem i det hele tatt. Velger du fast forvalg med Netcom, kan du likevel bruke andre selskaper du er registerert hos til samtaler der de er billigst.

Netcom dyrest til Netcom

Vi har allerede lagt prisene for denne leverandøren inn i Telefonkalkulatoren. Her vil du se at Netcom faktisk er nest dyrest til Netcom mobil! Det er kun Telenor som er dyrere, men de har også lavere startavgift. Unntaket er at du kan velge ett Netcomnummer hvor det vil koste 99 øre per minutt å ringe til (i tillegg til startavgiften på 60 øre). Til dette ene nummeret er Netcom suverent billigst. Denne muligheten kan være nyttig for deg som ringer veldig mye til ett bestemt mobilnummer hos Netcom.

Nesten hele landet

Netcom tilbyr ingen lokaltakst. Ved samtaler innenfor ditt eget fylke blir du koblet via Telenor, og får regningen på disse samtalene fra dem. Resten av landet har Netcom beholdt som ett rike. Her betaler du 22 øre per minutt pluss 60 øre i startavgift uansett når på døgnet du ringer. Med dette er Netcom billigst på fjerntakst. Men siden flere av de andre selskapene opererer med til dels store lokalsoner, er det likevel ikke gitt at Netcom blir billigst. For eksempel vil det være billigere å benytte Teleman på kveldstid ved samtaler innen Sør-Norge (t.o.m. Sør-Trøndelag). Innenfor Privatels lokalsone (de fleste fylkene på Østlandsområdet) blir det billigere å ringe med dette selskapet uansett når på døgnet du ringer. Men ringer du mellom landsdelene er Netcoms takster på tellerskritt billigst. (For eksempel en samtale fra Oslo til Tromsø). Husk likevel at startavgiften hos Netcom er 15 øre høyere enn hos de andre selskapene. Ringer du svært korte samtaler vil derfor de andre være mer lønnsomme, om enn forskjellene er marginale.

De ulike selskapenes tilbud og takster kan du finne i Telefonkalkulatoren. Du kan også lese mer i denne 3499 TARGET="_top">artikkelen.

Hvordan?

Alle Netcoms abonnenter vil før 1. juni få et brev om dette tilbudet i posten. Om du vil benytte Netcom som din faste leverandør av vanlige tellerskritt, kan du altså svare positivt. Men allerede nå kan du ved hjelp av telefonkalkulatoren finne ut mer om hvorvidt dette er noe for deg.

Telefonpriser
SelskapLokal kveld/dagRiks kveld/dagTelenor MobilNetcom MobilStartavgift
Telenor14/2235/4016918745
Telia14/2231/3615015045
Tele214/2230/3514914945
Privatel13/2129/3414914945
Teleman14/2235/4014814845
Netcom14/2222/22169154/99*60
    *99øre kun til ett nummer 
Netcoms tilbud er ikke tilgjengelig før 1.6.99. Innen eget fylke leveres tellerskrittene av Telenor, og faktureres derfra. Prisene oppgis i øre per minutt. Startavgiften påløper kun én gang per samtale.