Nå slipper du å surre med papirer når du skal ordne med selvangivelsen din.  Foto: Per Ervland
Nå slipper du å surre med papirer når du skal ordne med selvangivelsen din. Foto: Per ErvlandVis mer

Farvel, selvangivelse

Du kan nå reservere deg mot å få papirutgaven i postkassen.

Dersom du er en av de utvalgte, slipper du å få selvangivelsen i postkassa. I fjor slapp du å levere selvangivelsen om du ikke skulle endre den, i år slipper du å få den i postkassa.

Fra 24. mars er det mulig å reservere seg mot å få selvangivelse og skatteoppgjør fra skattemyndighetene i papirform, skriver Skatt.no

Slik gjør du det

Du registrerer mobilnummeret ditt og e-postadressen hos skatteetaten, og får et varsel på mobilen eller i innboksen når selvangivelsen er klar.

Du har da sju dager på deg til å få lest dokumentet. Har du ikke gått inn og lest dokumentene, blir papirene likevel sendt til deg, på grunn av forvaltningsreglene.

Les også: Kutter ned på leveringsmuligheter

Ikke for alle

Fra 16. mars begynner utsendelsen av selvangivelsen, mens reservasjonsmuligheten åpnes først 24. mars. Derfor rekker ikke alle å reservere seg for papirutgaven.

- Ifølge Skattedirektoratet er denne tjenesten «meget sikker og er med på å forhindre at uvedkommende får tilgang til dine likningsoppgaver»skriver Skatt.no.

Og hvis du angrer deg og gjerne vil ha selvangivelsen i postkassen utenfor huset, kan du klikke deg inn på skatteetatens nettside og endre valget.

Anbefales

Administrerende direktør Jon H. Stordrange anbefaler skattytere som har PC og nettilgang å benytte seg av muligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er et positivt tilbud fra skatteetatens side. Her oppnår du tre ting på en gang. Du kan beskytte miljøet og redusere faren for at sensitive data kommer på avveier og kan danne grunnlaget for ID tyveri. I tillegg sparer skatteetaten portokostnader, og frigjorte midler kan brukes til å styrke etatens veiledning, sier han til Skatt.no.

Ja, du sparer det offentlige for unødvendige portokostnader om du reserverer deg mot å få papirutgaven i postkassen. Skattemyndighetene sender nemlig ut 17,5 millioner a4-ark i forbindelse med selvangivelsen og skatteoppgjøret. Husk at du også sparer miljøet. Trærne får stå.

Du slipper også å få dine dokumenter frastjålet fra postkassen.

- Du plikter å levere skattekortet!

NB. Ny informasjon fra Skatteetaten forteller til tross for det Skatt.no har fortalt tidligere at: I år får alle tilsendt selvangivelsen på papir. Skatteoppgjøret derimot, kan man velge å få bare elektronisk allerede i år. Neste år er hele tjenesten på plass. De som da har valgt det, kan få både selvangivelse og skatteoppgjør elektronisk på nett.