- Farlig kjøtt også i nord

Tromsø (NTB): Mattilsynet tror kjøttprodukter som inneholder E.coli-bakterien, også kan ha havnet i butikkhyller i Nord-Norge.


- Vår første oppfatning var at ingenting av kjøttdeigen fra Rudshøgda-fabrikken hadde kommet til Nord-Norge. Vi fikk inntrykk av at Gilde-kjøttdeig i nordnorske butikker var produsert i Målselv, nå viser det seg at en del kjøttdeig fra Rudshøgda likevel kan ha havnet i Nord-Norge gjennom fraktkjeder som har kjøpt opp stor kvanta og pakket varene om innenfor Coop-systemet, sier Mattilsynets distriktssjef i Tromsø, Arne Mjøs, til Nordlys.

- Vi mener det er sannsynlig at produktene fra Rudshøgda også har vært i salg i del matvarebutikker i Troms, i første rekke Prix-butikker, etter det vi har grunn til å tro. Dersom folk har frosset dette kjøttet, må det kastes straks, legger han til.

Anmodningen fra Mattilsynet gjelder alt malt, kvernet og bearbeidet storfekjøtt, kjøpt eller mottatt i perioden 1. januar 2006 - 24. februar 2006 og produkter av disse som ikke er varmbehandlet. (©NTB)

[email protected]