Fargene avslører deg

Fargene på klærne dine gjenspeiler personligheten din. Men kan fargene også avgjøre om du lykkes på jobben eller ikke?

I morgen tidlig når du kler på deg, bør du kanskje være litt mer bevisst over fargevalget ditt. Fargene på klærne dine kommuniserer nemlig mer enn du tror.

For vellykkede personer bruker farger bevisst, ifølge fargepsykolog Andrea Mountford ved www.colourspeak.com. Sammen med Canon Europa har hun utarbeidet en rapport som viser hvilke farger du bør bruke for å lykkes på jobb.

- Hver gang vi velger ut et plagg fra klesskapet, sender fargen på klesplagget en melding tilbake om hvem vi er, hvordan vi føler oss og hva vi har behov for den dagen. Og ikke bare til oss selv, men til resten av verden, sier hun til Mozon.no.

Hun legger til at førsteinntrykket av en person vanligvis dannes i løpet av tre til sju sekunder. I løpet av denne korte tiden vil en ansatt, sjef eller intervjuer ubevisst ha tolket budskapet som kommuniseres gjennom farger, sier hun.

Stressa før intervjuet? Slik stresser du ned:

Mountford legger til at for å gjøre inntrykk på jobben dreier det seg ikke bare om arbeidet du gjør, men også om å bruke riktige farger i forskjellige situasjoner. Enten det er i et jobbintervju eller et møte, gir riktige farger riktig kontroll.

Rødt for selvsikkerhet
Ifølge rapporten ”Succeed with colour” gjenspeiler rødt selvsikkerhet og vennlighet, brun fasthet og støtte og grønn balanse og oppmuntring. Blå gir bedre konsentrasjon, roer tankene, samt gjenspeiler intelligens, effektivitet og logisk sans.

Gult gjenspeiler humør og oppmuntrer til selvrespekt, mens blåfiolett beskytter mot tankeløshet. Hvitt formidler effektivitet og klarhet, og rosa signaliserer omtenksomhet. Grått reflekterer en viss dekadens hvis fargen brukes riktig, ellers vil den kommuniserer mangel på tillit til kolleger, kunder eller sjefer.

Du har kanskje vesker i alle farger? Visste du at damevesker er helsefarlige?

Og selv om svart er den fargen som de fleste bruker på jobb, er det fargen rapporten fraråder å bruke.

Kald og utilnærmelig
Svart kan få kvinner til å virke kalde og utilnærmelige, og kan i tillegg skape en følelsesmessig barriere, ifølge rapporten.

- Trenger du for eksempel et energikick eller skal løse en oppgave i løpet av dagen som krever masse energi, bør du gå med et rødt plagg. Har du behov for balanse, eller føler deg i ett med verdenen, er grønt et godt valg for denne dagen, sier Mountford.

Feng Shui konsulent Grethe Berg Sæthre ved www.fengshuinorge.no mener også at garderobens farger balanserer dine personlige energier.

- Alle farger har ytterpunkter og balanse. Rødfargen kan synes fin ved at den gir kraft og energi. Har du som personlighet for mye handling i deg, går det lett over til for mye aktivitet. Bruker du rødfarge, men energien din er lav, kan faktisk rødfargen gjøre at du flater ut eller at du ikke orker å bruke den, sier hun.

Så i morgen bør du velge den fargen som vil støtte deg i de oppgavene du skal løse i løpet av dagen. Men husk at gal farge, som ikke uttrykker hvem du er, kan føre til at et negativt budskap blir kommunisert, avslutter Mountford.

Eller hva med å farge håret rødt? For rødtopper har mest sex!