Farg deg ny!

Publisert

Permanentfarge på vipper og bryn

Med permanent farging av vipper og bryn trenger du ikke bruke mascara og øyenbrynsblyant hver dag. Men ikke velg sort farge hvis du er lys blond.

Tekst: Silje Stavik

- De som vil slippe å sminke seg hver dag uten å ha følelsen av å være blass og fargeløs, kommer til oss for permanent farging av øyebryn og vipper. Dette er også en fordel for dem som bruker briller, og som ser så dårlig at de har problemer med å legge øyensminke. Også de som trener mye, velger gjerne permanentfarging, sier hud - og kroppsterapeut Alice Iversen ved Colosseum Park SPA i Oslo.

- Fargen varer vanligvis i en måneds tid, legger hun til.

Med permanent fargede øyebryn og vipper, blir resultatet gjerne mer åpne øyne, og øyenbryn som virker som en flott ramme til ansiktet.

Finn riktig farge

De fleste hudpleiere og også frisører tilbyr farging av vipper og bryn, men man kan også gjøre det selv.

- De produktene man kjøper i butikken, er gode. Risikoen er at man bommer på fargen. I butikkene får man gjerne kjøpt enten sort, brun eller grå, i motsetning til i salong, hvor man kan spesialblande en farge, sier Alice.

- Dersom du skal farge selv, er det lurt å analysere dine egne farger. Er du helt blond, og har lyse bryn, må du ikke bruke sort farge. Sats heller da på en brun tone, legger hun til. Dersom du er ganske mørk, vil du ikke ha særlige problemer med å farge selv.

- Kan man få bort fargen dersom man er uheldig?

- Det er vanskelig å få permanent farge helt bort, men fargen dempes hvis du gnir området inn med en bomullsdott med aske, sier Alice. Uansett vil jeg ikke anbefale folk å farge hjemme dersom de er usikre på resultatet, legger hun til.

Priser

Å farge vipper og bryn i salong koster gjerne mellom 200 og 300 kroner. Dersom du kjøper farge på parfymeri, kan prisen variere fra ca. 80 til ca.150 kroner.

mozon.no. 16.03.2001

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer