Fare for tomme hyller på Vinmonopolet

En eventuell streik kan føre til tomme hyller i Vinmonopolet.

Publisert
Sist oppdatert

I natt går meklingsfristen mellom NHO og LO ut, og hvis partene ikke blir enige, blir det storstreik.

En eventuell streik vil blant annet kunne gå ut over åpningen av Operaen i Bjørvika, leveranser innen bygningsindustrien, og strømnettet enkelte steder i landet.

Mer om streiken

Tar inn ekstra vin

Vinmonopolet kan også bli hardt rammet av en eventuell streik. For dersom streiken blir et faktum i natt, vil de ansatte i Arcus gå ut i streik. Arcus står for 50 prosent av salgsvolumet i Vinmonopolets butikker.

Informasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet sier at de aller fleste butikkene er ser an situasjonen, men andre har begynt å forberede seg til streik.

- Noen butikker har tatt inn ekstra, men vi har ikke plass i butikkene våre til store varelagre, sier Lorentzen til DinSide.

Han sier at om det blir streik, skal Vinmonopolet prøve å fylle opp hyllene med andre varer, slik at butikkene ikke skal gå tomme.

- Hvilke varer som blir borte vil variere fra produkt til produkt. Dyrere brennevin vil holde lenger enn billigere vin. Men vi vil fortsatt ha varer i butikkene våre, sier han.

Butikksjef Geir Hermansen ved Vinmonopolets utsalg i St.Hanshaugensenteret. <i>Foto: Kim Jansson</i> Foto: Kim Jansson
Butikksjef Geir Hermansen ved Vinmonopolets utsalg i St.Hanshaugensenteret. Foto: Kim Jansson Foto: Kim Jansson Vis mer


PRISTEST: Systembolaget mot Vinmonopolet

Ingen kundestorm

Foreløpig ser det ut som om nordmenn ikke valfarter til vinmonopolet i frykt for å gå tom for edle dråper.

- Jeg tror folk tar dette med ro, sier Lorentzen.

Og etter en rask runde i et av hovedstadens Vinmonopol, er det ingenting som tyder på at en vinkrise nærmer seg.

- Nei, vi har ikke merket noe særlig. Det har ikke vært noen flere folk hos oss, sier butikksjef Geir Hermansen i avdelingen i St. Hanshaugen-senteret.

Kan du bli rik på vininvestering?

Disse kan bli rammet av streik

Arcus er selvfølgelig bare én av mange bedrifter som kan bli rammet av streik. Det er varslet at til sammen 37.426 LO-medlemmer og 3.500 YS-medlemmer må ut i streik, hvis forhandlingene ikke fører frem.

I hovedtrekk vil følgende bransjer og steder rammes av streik:

Elektromontører i Trondheim og Tromsø, renholdsarbeidere (kontorer), produksjon av øl, mineralvann, snacks, sjokolade, vin og brennevin, aluminiumssmelteverk, Operaen i Oslo, distribusjon av aviser, emballasjeproduksjon, offshoreverft, leveranse og service - bilbransjen, betjening av opplysningen, frisører, og ambulansetjenesten.

Se full oversikt her.

AKTUELT FRA DINSIDE:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer