Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Fare for dyr bensin

Ta høyde for bensinprisene hvis du skal ut på veien i sommer.

I fjor ble bensinprisene merkbart høyere i sommermånedene. Nå går svenske DinaPengar ut og varsler høye sommerpriser også i år. Skal du ut på veien i Europa, bør du ta høyde for dette.

- Det er ingen grunn til å tro at det blir annerledes i år. Vi nærmer oss det som på engelsk kalles "driving season", mellom siste helgen i mai og første i september, og etterspørselen etter bensin stiger, sier Ulf Svahn i Svensk Petroleumsinstitutt.

Han sier videre at frykten for at raffineriene ikke skal klare å levere tilstrekkelig med destillerte produkter, driver prisene opp. Likevel tror ikke Svahn at vi får et like stort prishopp som i fjor.

- Det man kan si om i år, er at etterspørselen er klart lavere, ikke minst fra USA, enn tidligere år.

Ofte dyrere om sommeren

Norsk Petroleumsinstitutt ønsker ikke å spekulere i fremtidige priser, men viser til statistikken fra tidligere år. Vi må tilbake til 2005 for å ikke finne et merkbart prishopp på bensin i sommermånedene, også i Norge.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets sier til DinSide at om bensinprisene øker i sommermånedene, har det ingen sammenheng med oljeprisene. Det er ingen tendens til at oljeprisen stiger i sommerferien.

I tillegg til prisen på råolje styres drivstoffprisene av etterspørsel og dollarkurs. På toppen kommer selvsagt avgiftene til staten, men disse er konstante.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikre deg billig bensin

Prishopp eller ikke - det er ingen grunn til å betale mer enn du må. Ved hjelp av våre bensinagenter kan vi fortelle deg hvor du får billigst bensin akkurat nå:

>>>Her fyller du i helga

Når du har funnet ut hvor bensinen er billigst akkurat nå, lurer du kanskje på om det lønner seg å kjøre dit for å fylle. Vi har laget en morsom kalkulator som beregner dette for deg.

Prøv kalkulatoren: Lønner det seg å kjøre til billigste stasjon?