<b>STOR PÅGANG:</b> Mange opplever vanskeligheter med påloggingen. Foto: Altinn.no
STOR PÅGANG: Mange opplever vanskeligheter med påloggingen. Foto: Altinn.noVis mer

Får ikke logget deg på?

Du er ikke alene.

Du er ikke alene dersom du har forsøkt å logge deg på for å sjekke selvangivelsen. Skatteetaten og Altinn opplever stor pågang.

På nettsidene til Atinn blir vi i formiddag møtt av følgende melding:

"Stor pågang ved pålogging til selvangivelsen
På grunn av svært stor pågang i påloggingstjenesten til selvangivelsen er det opptil to minutters ventetid etter at du logger deg på. Vi beklager dette."

Les også:Du kan sjekke selvangivelsen nå

Lang ventetid

I redaksjonen opplever vi imidlertid en ganske annen forsinkelse enn to minutter. Etter 45 minutter i formiddag har vi fremdeles ikke greid å få logget oss på. Vi får også mange tilbakemeldinger fra lesere som opplever det samme.

De to minuttene med ventetid som vi blir forespeilet i første feilmelding, er etterhvert endret til et uspesifisert tidsrom:

"På grunn av svært stor pågang i forbindelse med selvangivelsen, kan det for tiden oppleves ventetid ved pålogging og etter at du har logget deg på. "

Du kan selvsagt vente på å få selvangivelsen i posten, men også Posten sliter med leveringsvansker for tiden.

Les også: Få titusener igjen på skatten

Finner ikke feilen

Altinn.no bekrefter at de har registrert at det er enorm pågang og en treghet i systemet. De er klar over at noen opplever problemer ved innlogging, og råder deg som opplever problemer til å prøve igjen senere.

Skatteetaten er ansvarshavende for tjenesten.

- Vi har for tiden problemer ved innlogging i tjenesten. Noen kommer inn, mens andre kommer ikke inn. Det er veldig mange som logger seg inn samtidig, men dette er noe det er tatt høyde for. Vi arbeider nå for fullt med å finne ut hvor feilen ligger. Vi kan foreløpig bare oppfordre folk til å prøve igjen litt senere i dag, sier Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet, til DinSide.no.

Har du opplevd problemer med innlogging for å sjekke selvangivelsen? Hva synes du om Skatteetatens nettjenester? Del dine meninger med andre i debattforumet nedenfor.