<b>FETT SKATTEOPPGJØR?</b> Du trenger ikke vente til mars med å finne det ut. Foto: Per Ervland
FETT SKATTEOPPGJØR? Du trenger ikke vente til mars med å finne det ut. Foto: Per ErvlandVis mer

Får du penger igjen på skatten?

Du kan finne det ut her og nå.

Hvis du har begynt å drømme om sommerferie, kan du enkelt finne ut hvilket budsjett du skal basere deg på. Selv om 22. mars er dagen da Skatteetaten begynner å sende ut selvangivelsene, kan du selv sjekke hvordan du ligger an allerede i dag.

Som Skatt.no påpeker - det eneste du trenger er en oversikt over hva du tjente i fjor og hvor mye skatt som ble betalt på forskudd. Lønns- og trekkoppgavene skal du nå ha fått fra banken og arbeidsgiveren din. Totalt vil disse oppgavene gi deg det samme bildet som Skatteetaten får.

Lønns- og trekkoppgaven sier deg også hvor mye du har forhåndsbetalt i skatt. Dersom du har flere arbeidsgivere, må du legge sammen tallene fra de ulike oppgavene. Legger du sammen det du har i lønnsinntekt samt ulike renteinntekter og eventuelle andre inntekter, så har du det du trenger for å beregne hvem som skylder penger - deg eller Skatteetaten.

Bruk kalkulatoren

DinSide har en kalkulator som forteller deg hvor mye du skulle betalt i skatt i 2009. Her taster du inn beløpene du har samlet på de ulike postene, og kalkulatoren vil regne skatten ut for deg.

>>>Skattekalkulator 2009


En slik kalkulator finner du også på Skatteetatens hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beløpet du får til svar, er altså det du skulle ha betalt i skatt for 2009. Så må du sammenligne dette tallet med hva du faktisk har betalt allerede for å finne ut om du har en fet eller mager sommer i vente.

Dersom du nå oppdager at du får en uventet baksmell til sommeren, vil du kanskje sikre deg mot dette i 2011. Med vår skattekalkulator for 2010 får du svaret på hvor mye du bør betale i skatt i inneværende inntektsår.

>>> Noen får oppgjøret først til høsten