Lang saksbehandlingstid hos Nav:

Får 15 millioner for å kutte i saksbehandlingstida

Regjeringen vil kompensere Nav for økt saksmengde.

LANG SAKSBEHANDLINGSTID: Regjeringen ønsker å innvilge 15 millioner til Nav for å kompensere for økt saksmengde etter endringen av AAP. Foto: NTB Scanpix
LANG SAKSBEHANDLINGSTID: Regjeringen ønsker å innvilge 15 millioner til Nav for å kompensere for økt saksmengde etter endringen av AAP. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen kompenserer kommunene for merutgifter til økonomisk sosialhjelp som følge av endringer i AAP-regelverket fra 1.1.2018. Samtidig styrkes saksbehandlingskapasiteten i NAV for å kunne håndtere økt saksmengde som følge av endringene, skriver regjeringen i en pressemelding i forbindelse med at de la frem revidert nasjonalbudsjett for 2019.

Flere på sosialhjelp

Regjeringen skriver at de øker rammetilskuddet til kommunene med 90 millioner kroner for å kompensere kommunene for anslåtte merutgifter til økonomisk sosialhjelp i 2019, som følge av endringer i regelverket for arbeidsavklaringspenger.

Innstrammingen i vilkårene for unntak fra maksimal varighet i programmet skal ha medført at færre får unntak, og at flere mottar økonomisk sosialhjelp etterpå.

Lengre saksbehandlingstid hos Nav

Endringene har også medført at saksmengden i Nav økte. Blant annet er det mange flere som søker om uføretrygd, slik Dinside skrev om nylig. Her kan saksbehandlingstida være på opptil 240 dager.

Regjeringen styrker derfor saksbehandlingskapasiteten i NAV med 15 millioner kroner.

Slik skal Navs kapasitet til avklaring av videre rett til ytelse for mottakere av arbeidsavklaringspenger styrkes, i tillegg til klagesaksbehandlingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!