<b>ARBEIDSPLASS:</b> Jobber du i et kreativt yrke, skader det ikke å oppholde seg i inspirerende omgivelser. Dette bildet er fra kontorene til den japanske spillprodusenten Level 5. Foto: Level 5
ARBEIDSPLASS: Jobber du i et kreativt yrke, skader det ikke å oppholde seg i inspirerende omgivelser. Dette bildet er fra kontorene til den japanske spillprodusenten Level 5. Foto: Level 5Vis mer

Fantastiske kontorer

Noen har det litt finere enn andre på jobben.

I Norge pågår det for tiden en stor debatt om hvorvidt åpne landskap bidrar til godt arbeidsmiljø. Ny forskning heller i retning av at produktiviteten går ned når ansatte flyttes fra cellekontor til åpne kontorlandskap, melder Adressa.no.

Dette er for så vidt ikke noen revolusjonerende konklusjon. For nesten to år siden skrev DinSide om en studie gjort ved det australske universitetet Queensland University of Technology, som konkluderte med at åpne kontorlandskap utvilsomt er farlig for helsen til de ansatte.

En uhøytidelig undersøkelse gjort på DinSide for et par år siden, viste at nesten ni av ti ville jobbe på eget kontor, framfor i et kontorlandskap.

Utseendet teller

Uansett om man jobber i et eget kontor eller i et åpent kontorlandskap, er interiør- og designvalg viktig for hvordan man trives.

Google har fått mye oppmerksomhet for mange av sine kontorer, på bakgrunn av sine morsomme, kreative og ikke minst lekne interiørvalg. Her finner du både sklier og hengekøyer, spillerom og det meste som skal til for å oppfordre til en kreativ hverdag.

Se bilder fra de flotte Google-kontorene her (ekstern lenke).

I videoen under ser du en reklamesnutt for Googles kontorer i New York. Ifølge den noe ukritiske skildringen av hvordan det er å jobbe i Google, fortelles det om en kantine som er bedre enn mange av New Yorks gode restauranter, et eget yoga- og pilatestilbud og mye mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Rett og slett vakkert!

Andre store, internasjonale firmaer er ikke noe dårligere enn Google når det gjelder å slå på stortromma innen kontordesign.

Det store japanske spillselskapet Level 5, som blant annet står bak den populære Professor Layton-spillserien, har nylig vist frem sine særdeles flotte lokaler i Fukuoka i Japan. Under ser du et par bilder fra de flotte kontorlokalene. Flere bilder finner du på selskapet japanske nettsider.

Fantastiske kontorer


 Foto: Level 5
Foto: Level 5 Vis mer


Ikke alle er like heldige

Det er ikke alle som er like heldige med omgivelsene på arbeidsplassen. For en tid tilbake ba vi våre lesere om å sende oss bilder fra deres arbeidsplass, og det kom inn mange morsomme eksempler.

I kategorien Norges mest rotete arbeidsplass, var det spesielt et kontor som stakk seg ut. Bildet, som du kan se under, ble sendt inn av en kollega. Eieren av den krise-rotete pulten er norsklærer, og sitter i et åpent kontorlandskap.

- Det har ballet på seg, det blir vanskeligere og vanskeligere å kaste ting. Mange av tingene kaster jeg ikke fordi jeg tror det kan få relevans i undervisning, men jeg får neppe bruk for det, sa læreren til DinSide i denne artikkelen.

LITT ROTETE KANSKJE? Dette kontoret tilhører en lærer. Tror du det er et system i kaoset? Foto: Privat
LITT ROTETE KANSKJE? Dette kontoret tilhører en lærer. Tror du det er et system i kaoset? Foto: Privat Vis mer


Heldigvis er det også mange i Norge som kan glede seg over trivelige, kreative og til tider svært så flotte kontorer. Ta en titt på disse bildene for å se noen av landets flotteste kontorlokaler. Kanskje du jobber der selv?