Fantastisk Lottosystem

Leverandøren av Lottosystemet kan enten ikke regne, eller så er han en svindler.

<b>Ny svenskevits? </b>Det finnes ingen måter å slå statistikken på i Lotto. Men her har du en god mulighet til å bli kvitt 298 kroner uten å få noe igjen. Foto: <a href=http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ target=_blank>Aslak Raanes</a>
Ny svenskevits? Det finnes ingen måter å slå statistikken på i Lotto. Men her har du en god mulighet til å bli kvitt 298 kroner uten å få noe igjen. Foto: Aslak Raanes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du spiller én enkelt Lottorekke, er sjansen for å vinne syv rette 1 : 5.379.616.

Spiller du et system på for eksempel 45 rekker, vil du ha økt din vinnersjanse til 45 : 5.379.616 (som er ca. 1: 119.547). Om du spiller dette 45-rekkerssystemet i hver trekningsrunde i drøyt 1.591 år (82.740 runder), vil du ha økt din vinnersjanse til 50%. Siden hver lottorekke i Norge nå koster fire kroner, vil du ha spilt for 15.885.995 kroner før du kommer frem til år 3560. (Til fradrag kommer smågevinster underveis. Vi har ikke regnet inn prisøkning i løpet av dette og første halvdel av neste millennium).

Vanskeligere i Sverige

Vi er blant mange nordmenn som de siste dagene har mottatt tilbud om et lottosystem fra "Lottoklubben" i Göteborg, ved Niklas Sörling, VD. Dette systemet er myntet på svensk lotto. I svensk lotto skal du også ha syv rette for å få toppgevinsten, men de syv trekkes blant tallene fra 1-35. I Norge er det 34 tall å velge blant, så det er litt vanskeligere å få syv rette i Sverige.

Hver enkeltrekke du spiller i svensk Lotto skal ha 1 : 6.724.520 sjanse til syv rette.

Svenskevits fra Göteborg

Det svenske Lottosystemet bygger på at du tipper 45 rekker hver uke. De garanterer at du i løpet av åtte trekningsrunder skal ha fått enten 6, 6+1 eller 7 rette. Hvis ikke, vil du få igjen det dobbelte av det du ga for lottosystemet.

Lottosystemet koster 298 kroner. Hva er så sjansen for at det skal gi 6, 6+1 eller 7 rette i løpet av åtte uker?

Vi regner ut dette ved å beregne sjansen for ikke å få dette antallet rette i én uke, og ganger denne sannsynligheten med seg selv åtte ganger.

Alle de tre garanterte gevinstkombinasjoner inneholder seks rette. Det er ingen tilleggsmuligheter til få 6 + 1 eller 7 rette om du ikke allerede har seks. Løftet som er gitt, innebærer altså simpelthen at du skal få seks rette.

Sjansen for å få seks rette er 1 : 231.880

Sannsynligheten for ikke å få seks rette er 231.879 : 231.880

Sannsynligheten for ikke å vinne minst seks rette på åtte runder blir da 0,9999655, eller 99,9999655%. Omvendt er vinnersjansen 1 : 28.985.

For hver 28.985 kunder Niklas Sörling får, utløses altså gevinstgarantien 28.984 ganger. Han ville fått 8.637.660 kroner i inntekter og måttet utbetale 17.274.725 kroner i erstatning til kunder som ikke vant.

Forøvrig vil ikke Lottoklubben tjene noe uansett, for alle som er misfornøyd med systemet vil få pengene igjen, står det i reklamen. Den forventede misnøyeraten er jo 99,9999655%.

Vant to ganger - med samme rekka

Den berømte Sören Mads Vejle

I mailen står det at "SMV-Lotto är utvecklat av den danske statistikern Sören Mads Vejle och har på få månader gett över 20 kända lottomiljonärer i vårt grannland". Navnet Sören Mads Vejle gir ett treff på Google, og det er i et reklamebrev for Lottosystemet Miljonär-Lotto fra 2006. Også da var avsenderen svensk, den gangen i Stockholm.

Nummerért og signért

Om det stadig skulle være noen som har lest så langt i e-postmeldingen, slenger nå Sörling inn den siste gulroten: Tidlige bestillere kan få et signert eksemplar av lottosystemet. Det er nesten fristende, hadde Sörling vært en større skurk, hadde det jo nesten vært som å ha Al Capones autograf på peishyllen.

Lottoklubben kaller sitt system for SMV-lotto, og man sier i mailen at "SMV-Lotto kommer att bli officiellt lanserat i Sverige den 1:e September 2009". I den tre år gamle reklamen for det tydeligvis identiske Miljonär-Lotto står det at "Miljonär-Lotto kommer att bli officiellt lanserat i Sverige den 1:e november 2006".

Så er Niklas Sörling dum i hodet, eller er han en svindler?

Sporene tapes..

Den godeste Niklas Sörling finnes neppe. Dette er et nokså utbredt navn i Sverige, hvor blant annet flere kjente idrettsfolk bærer det. Det er imidlertid ingen som stemmer med vår ynkelige lotto-svindler.

Det er oppgitt en postboksadresse og et telefonnummer. Det er ingen treff på postboksen på nettet, telefonnummeret skal i følge Opplysningen ikke være i bruk. E-postadressen er på domenet winning.com, som eies av World. Com, en operatør som har mange domener uten annet innhold enn reklame, pekere til hverandre og noen "ferdige" googlesøk.

Vi bestilte imidlertid systemet, og spurte om vi kunne få det tilsendt med e-post. Vi fikk da beskjed av en Sören Olsson om å betale inn til en konto i utlandet.

Vi gir ikke opp. Vi må jo få tak i ham når vi skal ha tilbake to ganger innsatsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!