Falsk Star Tour-konkurranse på Facebook lurer titusenvis

Lokker nordmenn med tur til Maldivene.

<B>FALSK FACEBOOK-KONKURRANSE: </b>Dette er en falsk Star Tour-side som har delt en falsk Star Tour-konkurranse på Facebook. Mange tusen nordmenn går likevel fem på.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FALSK FACEBOOK-KONKURRANSE: Dette er en falsk Star Tour-side som har delt en falsk Star Tour-konkurranse på Facebook. Mange tusen nordmenn går likevel fem på. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke var det en falsk Expert-konkurranse som florerte på Facebook. Uka før Gamestop.

Nå er det Star Tour sin tur til å få navnet sitt misbrukt.

«VINN EN ALL INCLUSIVE REISE FOR TRE TIL MALDIVERNE! Nå har du sjansen for å få den drømme-reise du fortjener helt gratis! Med lommepenger!» skrives det i et Facebook-innlegg som er delt nærmere 16.000 ganger i skrivende stund.

Konkurransen er falsk, og som vi har skrevet tidligere: Det er bare latskap som hindrer alle de 16.000 nordmennene fra å avsløre svindelen.

Advarer mot konkurransen

«Som mange av dere har vært så snille og gjøre oss oppmerksomme på er det dessverre en falsk Star Tour side i omløp her på Facebook» skriver den ekte Star Tour-siden på Facebook.

Hva gjør du når du ser en falsk konkurranse? (Avsluttet)
Ingenting(58%) 1140
Rapporterer den og advarer andre(28%) 544
Kanskje én av de to(14%) 279
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Å sjekke om det finnes andre Facebook-sider med samme navn, er alltid lurt før du melder deg på en konkurranse. Og om de offisielle sidene advarer mot konkurransen, bør du selvfølgelig holde deg langt unna.

«Vi oppfordrer generelt til alltid å være kritisk til denne type sider og gjerne anmelde disse direkte til Facebook dersom noe oppfattes som mistenkelig» skriver Star Tour, og kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren forteller Dinside at konkurransen er rapportert til Facebook.

Avslører alle svindler

Det er en rekke andre punkter som også raskt kunne avslørt den falske Facebook-konkurransen.

I tillegg til det over, trenger du ofte bare disse tre stegene for å være bombesikker:

  • Konkurransen er for god til å være sann. Joda, du kan sikkert vinne en tur fra tid til annen, men ikke til Maldivene ved å bare gjøre et par trykk på Facebook.
  • Facebook-siden som delte posten er falsk. Det ser du raskt om du gidder å trykke deg inn på den, for den har ikke noe mer innhold enn den ene posten.
  • Facebook-konkurransen bryter reglene. Det er ikke lov å kreve at folk deler et innlegg for å delta i en konkurranse.
LES OGSÅ:
Falske Facebook-konkurranser er Norges nye folkesykdom
Slik avslører du falske Facebook-konkurranser
Falsk Gamestop-konkurranse lurte nordmenn til abonnement på barbersaker

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!