Phishing misbruker Finn.no

Falsk e-post truer deg med stengt Finn.no-konto

Svindlere kopierer Finn.no sine e-poster og nettsider.

FALSK E-POST FRA FINN: Ikke tro på e-posten som hevder at Finn.no-kontoen din kan stenges. Det er phishing fra svindlere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FALSK E-POST FRA FINN: Ikke tro på e-posten som hevder at Finn.no-kontoen din kan stenges. Det er phishing fra svindlere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge selskapet selv er hver nordmann i snitt 21 timer på Finn.no hvert eneste år. Og med så mange brukere, følger mange forsøk på svindel.

Akkurat nå sendes det ut en falsk e-post med tittelen «Konto på FINN.no», hvor svindlerne hevder at kontoen din er i fare.

«Du har bedt om å lukke FINN-konto, vil kontoen din bli stengt snart. Hvis du ikke gjør denne forespørselen klikke på denne linken (Klikk her) for å avbryte forespørselen og holde kontoen aktiv» skriver svindlerne.

FINN FINN-FEILENE: Her ser du den falske innloggingssiden til høyre, og den ekte til venstre. Det er et par språklige feil, men ellers ser de to identiske ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FINN FINN-FEILENE: Her ser du den falske innloggingssiden til høyre, og den ekte til venstre. Det er et par språklige feil, men ellers ser de to identiske ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Eksakt Finn.no-kopi

- Denne mailen kommer ikke fra Finn.no. Vi har lagt ut advarsel hos oss, og jobber med å få fjernet landingssiden til lenken som er i e-posten, forteller leder for forbrukertrygghet i Finn.no, Geir Petter Gjefsen, til Dinside.

Det er altså svindlere som står bak, og målet er som alltid å få deg til å sende fra deg sensitiv informasjon, gjennom såkalt «phishing».

I dette tilfelle lokker de deg til å trykke på en lenke, som fører til en falsk Finn.no-innloggingsside.

Den er en eksakt kopi av Finn.no sin egen innlogging, men med den store forskjellen at brukernavnet og passordet ditt sendes direkte til svindlerne.

Men da ofrene videresendes direkte til Finn.no sine ekte sider etter å ha trykket på innloggingsknappen, vil de kanskje aldri forstå hva de har gjort.

EKTE OG FALSK: Den falske Finn.no-e-posten er ikke like forseggjort som innloggingssida. Til venstre ser du en ekte e-post om stenging av en inaktiv konto, og til høyre den falske. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
EKTE OG FALSK: Den falske Finn.no-e-posten er ikke like forseggjort som innloggingssida. Til venstre ser du en ekte e-post om stenging av en inaktiv konto, og til høyre den falske. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Slik avslører du phishing

Det er mange ting som gjør at du kan avsløre denne e-posten og innloggingssiden, blant annet:

  • Avsenderadressen tilhører en Theodore Mercado på et college i Vermont. Men husk at avsenderadresser uansett lett kan forfalskes.
  • E-posten har et merkelig språk. Men husk at språket andre ganger er nærmest perfekt.
  • Lenka har en lang og rar nettadresse. Men husk at også ekte e-poster kan ha slike lenker.
  • Trykker du på lenka blir du sendt til en nettside som ikke tilhører Finn.no. Men husk at dette ikke alltid er åpenbart, da det ofte, som her, brukes en adresse som har «finn.no» som en del av adressa.
  • Du har trolig aldri bedt Finn.no om å stenge kontoen din, så hvorfor skulle du i det hele tatt motta en slik e-post? Men husk at Finn.no-kontoer du ikke har brukt på en stund vil bli stengt, og at du da mottar en e-post som likner denne.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!