Denne e-posten er ikke sendt av Telenor. Foto: Per Ervland
Denne e-posten er ikke sendt av Telenor. Foto: Per ErvlandVis mer

Falsk e-post i omløp

Telenor misbrukes i phishing-forsøk.

Det sendes for tiden ut e-post til online-medlemmer hos Telenor om at de må oppdatere sin medlemsprofil, men mailen er falsk og slettes ikke sendt ut fra Telenor.

Hans Kristian Arnstad er en av dem som har mottatt mailen. Han var våken nok til å ta kontakt med Telenor.

- Da jeg så teksten i mailen, syntes jeg ikke det så ut som et oppsett som ville kommet fra Telenor, så det var da det ringte en bjelle. Jeg tok kontakt med kundeservice hos Telenor og fikk beskjed om at jeg bare skulle slette mailen.

Men selv om Arnstad ikke lot seg lure, er han redd andre kan gå fem på.

- Ja, jeg tror at noen vil la seg lure av det der, men det gjelder å holde øynene åpne for denne typen mail for tiden.

Legg på når disse ringer

- Ikke fra oss

Telenor er allerede kjent med problemstillingen. Onlineredaksjonen har fått en rekke henvendelser fra kunder som forteller at svindlere sender e-post i deres navn. I e-postene blir du bedt om å oppgi ditt Online brukernavn og passord, samt fødselsdato.

- Du må ikke svare på slik e-post og du må ikke gi fra deg brukernavn og passord. Dette er phishingforsøk og informasjonen vil bli misbrukt av kriminelle, sier Anders Krokan i Telenor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor har lagt ut advarsel til sine onlinekunder: Husk at Telenor ALDRI vil be deg om å oppgi passordet ditt. Det vil heller ikke banker og andre finansinstitusjoner. Gi aldri fra deg personlige opplysninger som brukernavn, passord, fødselsnummer og kredittkortinformasjon.

Slik ser den falske e-posten ut. Legg merke til at adressen ikke er sendt fra Telenor.no, og at URL'en ser mistenkelig ut.
Slik ser den falske e-posten ut. Legg merke til at adressen ikke er sendt fra Telenor.no, og at URL'en ser mistenkelig ut. Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

FINN har også blitt utsatt for phishing-forsøk

Ønsker opplysninger om deg

Men det er fortsatt muligheter for å gå fem på, for nettadressen i den falske e-posten leder fortsatt til et nettsted som samler informasjon om deg. Dermed er det en viss fare for at noen vil gjøre som avsenderen ber om.

E-posten som florerer er et av mange tilfeller av såkalt phishing, der avsenderen er på jakt etter opplysninger om deg. Du blir som regel bedt om å trykke på en lenke som leder deg til en innloggingsside som minner om en ekte innlogging fra for eksempel Telenor. Her blir du bedt om å taste brukernavn og passord, og du har dermed gitt fra deg denne informasjonen til svindlere.

E-postene du ikke bør svare på